E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSalgında servet kazanan fon yöneticisi uyardı---

Salgında servet kazanan fon yöneticisi uyardı

Salgında servet kazanan fon yöneticisi uyardı
06 Nisan 2020 - 16:48 borsagundem.com

Korona virüs salgınından 2.6 milyar dolar kazanan riskli fon yatırımcısı piyasaların geleceği için umutlu olduğunu açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Riskli fon yatırım firması Pershing Square’in başındaki isim Bill Ackman korona virüs krizinin kazanları arasında en dikkat çeken isimlerden. Riskli fon yatırımcısı piyasalarla alakalı yaptığı son yorumlarda ise iyimserlik hâkim.

Bill Ackman, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda piyasalar için iyimser olduğunu belirtti. Twitter mesajına açıklık getiren Ackman, “New York’ta vakalar pik noktaya yaklaşıyor. Ülkenin tamamında kapanma uygulamaları var. Hidroksiklorik ve antibiyotikler görünüşe göre tedaviye yardımcı oluyor. Asemptomatik enfeksiyon oranının beklenenden 50 kat daha yüksek olabileceğine dair kanıtlar artmakta” ifadelerini kullanarak virüsün yenilmeye başladığına dair görüşlerini dile getirdi.

Mart ayı başında Ackman, Pershing Square’in korona virüsün sebep olduğu piyasa dalgalanmaları nedeniyle portföy kaybını sınırlamak için şubat ayı sonlarında küresel yatırım notu ve yüksek getirili kredi endeksleri üzerinden 27 milyon dolar değerinde kredi koruması satın aldığını açıkladı.

Mükemmel bir zamanlamayla yapılan bu koruma yatırımı Bill Ackman’ı servet sahibi yaptı. Büyük hisse senedi endeksleri 6 Mart tarihinden itibaren serbest düşüşe geçip pazartesi günü dibe vururken aynı gün Ackman 2.6 milyar dolarlık bir servet elde etti.

New York borsası sert yükselişle açıldı

 

BIST haftaya virüse karşı pozitif başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)