E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası sert yükselişle açıldı---

New York borsası sert yükselişle açıldı

New York borsası sert yükselişle açıldı
06 Nisan 2020 - 16:34 borsagundem.com

Korona virüs vaka sayısında azalma görülmesiyle New York borsası sert yükselişle açıldı

Açılışta, Dow Jones endeksi 800 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 4,1 artışla 21.693,63 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 3,8 yükselişle 2.587,05 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 3,6 kazançla 7.660,17 puandan işlem görmeye başladı.

Dow Jones Endeksinde en çok artan hisse %7 yükselişle Raytheon Technologies olurken Apple, UnitedHealth ve Boeing açılışta %3 yükseldi. S&P 500 Endeksinde ise sanayi ve finans sektörlerü hisseleri %5'den fazla arttı. 

Endekslerdeki yükselişte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında zirvenin görülmesinin ardından daha sakin bir döneme girileceğine ilişkin yapılan açıklamalarla İtalya, İspanya ve Almanya gibi bazı Avrupa ülkelerinde salgının ivme kaybetmesi etkili oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, salgında bu haftanın kritik olacağını belirterek, bu sürecin ardından daha sakin bir döneme girileceğini ifade etmişti.

Ülkede salgının en fazla etkili olduğu New York'ta, Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı dün ilk kez düşüş göstermişti. New York'ta, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, 4 Nisan'da 630 olurken, dün 594 olarak kaydedilmişti.

ABD’de korona virüs vaka sayısındaki azalış JPMorgan Chase bankasına göre hisselerin sağlam bir zemine kavuşturdu ve hisselerdeki oynaklık azaldı. Haftanın ilk işlem gününde Avrupa borsaları %3’ün üzerinde arttı.

ABD’de Federal Hükümet krizi yönetemiyor

ABD vadelileri güçlü yükselişle moral buluyor

ABD'den şok açıklama: Bu hafta en zor ve en üzücü hafta olacak

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)