E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSağlık sektörü hisseleri tehlikede---

Sağlık sektörü hisseleri tehlikede

Sağlık sektörü hisseleri tehlikede
06 Şubat 2020 - 12:30 borsagundem.com

Siyasi söylemler ABD sağlık sektörünün hisselerini tehlikeli bir ortama sokuyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de sağlık sektörü 2020 seçimlerindeki siyasi yarıştan olumsuz etkilenmesiyle ilaç üreticileri, sigorta ve hastene şirketlerinin hisseleri için sorun oluşturacak.

Demokrat Parti’nin adayları Bernie Sanders ve Elizabeth Warren ‘herkes için sağlık hizmetleri’ seçim kampanyasını başlatmış durumda. Pete Buttigieg ise ‘isteyenler için sağlık hizmetleri’ sloganını kullanıyor. Joe Biden ise Obama’nın sağlık politikası olan ‘Obamacare’i geliştirmeyi teklif ediyor.

Mevcut ABD Başkanı Donald Trump ise sağlık sektörüne yük oluşturacak adımlar atılmasını istemiyor. Trump geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada sosyalizmin Amerikan sağlık sektörüne zarar vermesine izin vermeyeceklerini belirtmesi yatırımcılarda endişe yarattı.

Oluşan endişeler sağlık sektörünün hisselerinin yükselişini durdurdu.

İlaç devi Pfizer (PFE), 2019'da düşen birkaç Dow Jones hisselerinden biriydi. Rival Merck (MRK) şirket hakında açıklama yaptıktan sonra % 3 düştü. Eczane zinciri Walgreens (WBA) 2019'da Dow'daki en kötü performans sergiledi.  Johnson & Johnson (JNJ) gibi birçok firma milyarlar dolarlık davalarla karşı karşıya.

Tesla hisseleri rekora giderken balon uyarıları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin06 Şubat 2020 14:54

    Bir tecrübe daha.Bu ortamda sağlık sektörü hisseleri yükselir, ilaç ihtiyacı çoğalır, kar artar diye düşündüm, tersi oluyor