E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya’nın askeri güçleri, konuşlanma yerlerine dönüşe geçti---

Rusya’nın askeri güçleri, konuşlanma yerlerine dönüşe geçti

Rusya’nın askeri güçleri, konuşlanma yerlerine dönüşe geçti
25 Aralık 2021 - 14:38 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna sınırı yakınındaki bölgelerini de içeren Güney Askeri Bölgesi’ndeki birliklerin, sahadaki tatbikatlarını tamamlamaları ardından daimi konuşlanma yerlerine geri dönmekte oldukları belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna sınırı yakınlarındaki güney kentlerini içeren Güney Askeri Bölgesi’nin basın dairesi, sahadaki tatbikatlarda yer alan 10 bini aşkın askerin daimi konuşlanma noktalarına dönüşe geçtikleri açıklamasını yaptı. Söz konusu tatbikatların, Astrahan, Volgograd, Rostov, Kırım, Stavropol, Krasnodarsk ve Kuzey Kafkasya’da gerçekleştirildiği belirtildi.

Güney Askeri Bölgesi yetkilileri, tamamlanan tatbikatlara ilişkin, “Bir ay boyunca taktik askeri birimler, saha koşullarında dönüşümlü biçimde hazırlık çalışmaları gerçekleştirdi” dedi. Yeni yıl ve Noel döneminde, ‘yaşanabilecek olağanüstü durumlara müdahale edilebilmesi adına’ da Güney Askeri Bölgesi’nin her bir biriminde nöbetçi güçlerin görevli olacağını belirttiler.

Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi’nin basın dairesinden yapılan söz konusu açıklama, Batı ülkelerinin, Rusya’nın Ukrayna sınırı yakınındaki güçlerinin sayısının artırıldığı yönünde açıklamalar yaptığı bir döneme denk geldi.

Bu açıklamalar karşısında Rusya yetkilileri, ‘askeri güçlerini ülke içinde bir yerden diğerine konuşlandırmalarının kimseyi endişelendirmemesi gerektiği’ vurgusunu yaptılar.

Son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de perşembe günü düzenlediği sene sonu basın toplantısında da, Ukrayna hükümetinin ülkenin doğusundaki milis güçlerine karşı yeni bir askeri operasyona hazırlanıyor gibi göründüğünü söyledi ve kimsenin Rusya’dan, sınırlarında bu olup bitenleri görmezden gelmesini beklememesi gerektiğini kaydetti.

National Interest'ten büyük iddia: Rusya Türk SİHA'sı satın alacak!

 

Biden'a anket sonuçlarından kötü haber

 

Putin'den Tsirkon hipersonik füzesi açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST25 Aralık 2021 22:49

    Aslında abd ukrayna yı düşündüğünden bu planları geliştirmiyor.rusya nın kendisine komşu olmasını istemediği ve kortuğu için planlar geliştiriyor birde ortalığı gererek daha fazla nasıl silahlar satarım hesaplarının peşindeler.yoksa rusya ve abd hiç bir zaman savaşmayacak kadar akıllılar.başka devletleri savaştırırlar kendileri yan gelip bıyık altından gülerler.