E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den Tsirkon hipersonik füzesi açıklaması---

Putin'den Tsirkon hipersonik füzesi açıklaması

Putin'den Tsirkon hipersonik füzesi açıklaması
25 Aralık 2021 - 11:39 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün askeri güçler arasındaki silahlanma yarışının bir parçası olarak kabul edilen Tsirkon hipersonik füzesinin başarılı test atışı yaptığını duyurdu.

AFP’nin haberine göre Putin, hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, Tsirkon hipersonik füzesinin gece sabaha karşı grup atışı yapılarak test edildiğini belirterek, başarılı sonuçlar alındığını bildirdi. Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermeyen Putin, Bu testleri ülke için büyük bir olay olarak niteleyerek, bunun Rusya'nın güvenliğinin artırılmasında ve savunma kapasitesinin pekiştirilmesinde çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Rusya medyasında yer alan haberlere göre, Moskova ilk kez Tsirkon hipersonik füzesinin test lansmanını duyurdu. Tsirkon’un ilk resmi atışı Ekim 2020’ye kadar uzanıyor. O dönemden bu yana Rusya özellikle Admiral Gorshkov fırkateyni ve denizaltıdan başka testler gerçekleştirdi. 16 Aralık’ta da Tsirkon füze testi yapıldı. Rusya, başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerle yaşadığı gerilim sonucunda, Putin’in Tsirkon gibi ‘durdurulmaz’ olarak nitelendirdiği yeni silahların geliştirildiğine dair duyurularını iki katına çıkardı.

Maksimum bin km menzili bulunan füzenin Rus filosunda yer alan gemilere ve denizaltılarına kurulması bekleniyor.

27 mach hıza ulaşabilen, rotasını ve irtifasını değiştirebilen yeni Avangard nesil hipersonik füzeleri Aralık 2019’da Rus ordusuyla hizmete girdi.

Rusya ayrıca uzayda kullanılmak üzere silahlarını geliştirmeye çalışıyor. Kasım ayı ortasında Rus ordusu yörüngesindeki eski bir Sovyet uydusunu füzeyle yok etti. Olayın ardından sonra Batılılar, yaşanılan enkaz sebebiyle Rusya’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’nu tehlikeye atmakla suçladı.

Avrupa ayağa kalktı: Rusya herkesi küle çevirmeye hazır!

Biden talimatı verdi: ABD'nin Rusya için 4 hafta süresi var!

Rusya-Ukrayna gerilimi: Yeni görüntüler ortaya çıktı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)25 Aralık 2021 14:39

    LAZER sistem çalışmaları var. ABD borsalarından okuyoruz ara ara. ABd de insansız hava araçlarını yok edecek alçak irtifada gelen sistemleri imha edece lazer sistemleri etki alanı üzeirneçalışmalar var. bu bağlamda haca savunma sistemleri tarafından lazer sistemler devereye girecek roketleri insansız hava araçlarını vb. otomatık yok edecek. İsraildede bu var atılan kontrolsuz soketlerı demir aşlar sistemler içine lazer eklemeye çalışıyorlar. çok çok çok ileridede iş tutarsa tanklara aynı sistemler entegre edilecek. tanka gelen bir soket otomatık tak tak lazerle havada patlatılacak. yani rokerler sistemler teknolojı bir çağ atlıyor gibi. belki uçaklara takılır, ihalara sihalara.. ya lazer alanında büyük yatırımlar var askeri, sivil,sağlık vb. vb. bizde de bişeler var bu alanda umarız yelpaze gibi yayılır. 

  • Mehmet25 Aralık 2021 11:55

    Abd lazer topları yapıyor. . Her şeyi yakalar ve yok eder. . .