E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPutin'den ruble açıklaması---

Putin'den ruble açıklaması

Putin'den ruble açıklaması
25 Ekim 2017 - 10:38 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki rezervlerin ve yabancı yatırımların artmasıyla ruble kurunun dengelendiğini belirtti

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya’nın altın rezervlerinin arttığını, ödeme dengesinin güçlendiğini, ruble kurunun dengelendiğini kaydetti.

Putin, VTB ”Rusya çağırıyor” forumunda ”Bilginize sunarım ki, yılın başında Merkez Bankasının uluslararası rezervleri 377 milyar dolarken 13 Ekim itibariyle rezervler 427 milyar dolar oldu. Şu an bir takım stratejik hedeflerimiz var. Rusya ekonomisine ek ivme vermek ve etkililiğini önemli ölçüde arttırmak gerekiyor” dedi.

Rusya’nın finans dışı ekonomi sektörüne yapılan direk yabancı yatırımların yılın 9 ayında 23 milyar dolara ulaştığını dile getiren Putin, bu rakamın önceki yıla göre 2 kat daha yüksek ve son 4 yılın rekoru olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

”Sermaye gelişi ve dış ticaret hacminin eski seviyeye artması ülkenin ödeme bilançosunu güçlendiriyor. Rusya’nın altın rezervleri de yılın başından bu yana %13 arttı, ruble kuru dengeledi.’

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)