E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell'dan 'faiz' mesajı---

Powell'dan 'faiz' mesajı

Powell'dan 'faiz' mesajı
21 Haziran 2023 - 15:38 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ndeki sunumunda enflasyonu dizginlemek için daha fazla faiz artışı gerektiğini vurguladı.

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadelede önceki hızlı artışlarının etkilerini incelemek için geçen hafta faiz oranlarının sabit tutmasının ardından merkez bankasının önümüzdeki aylarda faiz oranlarını artırmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Powell, bugün yapılacak Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi yapacağı sunumu basın ile paylaştı. Sunumda, "FOMC'nin neredeyse tüm katılımcıları faiz oranlarının yıl sonuna kadar biraz daha artırılmasının uygun olacağını düşünüyorlar. Ancak geçen haftaki toplantıda, ne kadar ileri ve hızlı hareket ettiğimizi göz önünde bulundurarak, komitenin ek bilgileri ve bunun para politikası üzerindeki etkilerini değerlendirmesine izin vermek için hedef aralığı sabit tutmanın ihtiyatlı olacağına karar verdik" dedi.

Powell'ın Meclis Mali Hizmetler Komitesi için hazırladığı ekonomik görünüm raporunda 14 Haziran'da FOMC toplantısı sonrasında basın toplantısında yaptığı yorumların neredeyse aynısını tekrarladı.

Enflasyonu yeniden yüzde 2 hedefine düşürme mücadelesinin "uzun bir yolunun olduğunu" belirten Powell, "Enflasyon, geçen yılın ortasından bu yana biraz düşmüş durumda" dedi ve Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçütünün geçen yılki yaklaşık yüzde 7 seviyesinden Nisan ayı itibarıyla yüzde 4,4'e kadar büyük ölçüde düştüğünü belirtti.

"Enflasyon baskıları hala yüksek seyrediyor ve enflasyonu %2'ye geri getirme süreci uzun bir yol kat etmesi gerekiyor" ifadelerini kullanan Powell, "Meslektaşlarım ve ben, yüksek enflasyonun neden olduğu zorlukları anlıyoruz ve enflasyonu %2 hedefimize geri getirmeye kararlıyız" dedi.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi toplantısı yerel saatle 10.00'da (TSİ 1700 GMT) başlayacak. Powell, Perşembe günü aynı saatte Senato Bankacılık Komitesi oturumunda yer alacak.

Piyasalar Powell'ın konuşmasına odaklandı

 

Powell, Wall Street’in umurunda değil

 

Fed Başkanı Powell’dan 5 kritik mesaj

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMYOBAZSEMİHYUFKACI vibratör MUAMMER21 Haziran 2023 16:15

    bu herişf bi şe ilmiyo .illa artırcam diyo belliki bu ajan herif.satılmış .faiz yükseltmek demek açlık kıtlık demek.yasasınnnnn gıl boyama