E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda mart korkusu---

Piyasalarda mart korkusu

Piyasalarda mart korkusu
11 Ocak 2022 - 09:03 borsagundem.com

Piyasalarda Mart korkusu yükseliyor. Mart ayında FED’in faiz artırma ihtimaline karşı analistlerin uyarıları artıyor. IMF, gelişmekte olan ülkelerden para çıkışına karşı hazır olmaya çağırıyor.

BORSAGUNDEM.COM 

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed'in aralık ayı toplantısında takındığı daha şahin duruşa destek verdiğini ve mart ayında bir faiz artırımına gidilmesinin akla yatkın olduğunu söyledi.

Wall Street Journal'a konuşan Barkin, "Aralık ayında aldığımız kararları destekliyorum. Tahvil alımı yoluyla ekonomiye teşvik sağlama sona erdirildiğinde faiz oranlarının artırılmasına açığım" ifadelerini kullandı.

Goldman Sachs 4 faiz artışı bekliyor

Goldman Sachs ekonomistleri Amerikan Merkez Bankası'nın 2022 yılında mart, haziran, eylül ve aralık aylarında olmak üzere dört faiz artırımı yapacağını tahmin etti. Goldman Sachs Group Inc.'ye göre, ABD Merkez Bankası Fed bu sene yüksek olasılıkla dört faiz artırımı gerçekleştirecek ve en geç temmuz ayında bilanço küçültmeye başlayacak.

IMF gelişmekte olan ülkeleri uyarıyor

IMF gelişmekte olan ülkelere Fed’in hızlı sıkılaşmasına hazır olma çağrısı yaptı. IMF gelişen piyasalara Fed uyarısı yaptı. Kurum, gelişmekte olan ülke ekonomilerinin Fed’den faiz artışına hazırlıklı olması gerektiğini, beklenenden hızlı faiz artışlarının finans piyasalarında oynaklık yaratabileceğini, sermaye çıkışlarını tetikleyeceğini ve para birimlerinde değer kaybına yol açacağını belirtti. Kurumdan bugün yapılan açıklamada ABD ekonomisinde güçlü büyümenin süreceği, enflasyonun yıl sonuna doğru yavaşlayacağı öngörüldü. ABD politikasında kademeli sıkılaşmanın gelişen ülkelere etkisinin hafif olacağı belirtildi. Ancak geniş çaplı ücret enflasyonu veya devam eden arz zinciri sıkıntılarının fiyatları tahminlerden fazla yükseltebileceği ve enflasyon beklentilerinin de yükselebileceği, bu durumun Fed’in daha hızlı sıkılaşmasına yol açabileceği belirtildi.

Fed'den 4 faiz artırımı beklentisi ABD borsalarını vurdu

 

SPK, para piyasası fonlarının azami sınırını yükseltti

 

Yüksek enflasyon borsayı nasıl etkiler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk12 Ocak 2022 07:11

    Bıyıklı yabancılar dışında yabancimi kaldı.hedge fonlar i diyorsan onlar zaten kanmizi her durumda içiyor.

  • RAMO CANCAN11 Ocak 2022 16:47

    bizde bist 30-500-100 hisseleri şişti onlarda sert düşüşler beklemekteyim.

  • Mucise Reis ;)11 Ocak 2022 12:11

    Mart ayı geldi. ölü kedi canlanacak martta coşacak :D .. tavan, pervaz, çatı, bodrum, vb. fark etmez. mart ayı dert ayı kediler için :D haha 

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ11 Ocak 2022 11:29

    Bizde yabancı kalmadıki o kalanlar da ülkemizdeki fabrikaların borsada işlem gören şirketlerin paylarını alan kemikleşmiş yabancılar.keşke hepsi çıksa da borsamızda böyle olumsuzluklar tamamen bitse.

  • Aaaahhhh11 Ocak 2022 11:02

    Bizde kuruş yabancı yatırımcı yok rahat olun