E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda bilanço döneminin iyimserliği yansımaya başladı---

Piyasalarda bilanço döneminin iyimserliği yansımaya başladı

Piyasalarda bilanço döneminin iyimserliği yansımaya başladı
29 Temmuz 2022 - 09:35 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Piyasalarda Fed’in etkilerinin devam ettiğini görmekteyiz ve bilanço dönemine yoğunlaşıldığını söyleyebiliriz.

ABD endeksleri günü %1,5 seviyesine yaklaşan yükselişleri takip ettik. Açıklanan bilançolarında piyasa tarafından olumlu karşılandığını söyleyebiliriz. Öte yandan ülkede büyüme verisinde 2 çeyrek üst üste daralma gerçekleştirdi. ABD’de teknik resesyon ifade edilse de istihdamın ve harcamalar tarafının oldukça güçlü olduğu görmekteyiz.

Avrupa’da İngiltere hariç yükselişle günü tamamladı. Özellikle otomotiv sektöründe tedarik zincirindeki aksaklıkların azaldığına yönelik açıklamaların olmasıyla sektör hisseleri yükseliş kaydetti. Veri bazında Almanya’da enflasyon verisinin tekrar %8,5 seviyesine yükseldiğini gözlemledik.

Hafta genelinde karışık bir görünüme sahip olan Asya endekslerinin an itibariyle satıcılı olarak işlem görüyor. Satıcılı seyirde Çin’in ekonomik görünnüme ilişkin açıklamalarında yıllık %5,5 olan büyüme hedefine yönelik olumsuz ibarelerin yer alması, kapanmalara ilişkin ve konut sektörüne ilişkin beklenen açıklamaların olmaması etkili oldu.

BİST 100 endeksinde dün özelinde yataya yakın bir kapanış takip ettik. 2570 seviyelerinden gelen satışlarla endeks gün içerisindeki kazanımlarını kaybetti. 2500 seviyesi üzerindeki olumlu görüşümüz devam ediyor.

Günün veri akışında ise Euro Bölgesi’nden büyüme ve Almanya’nın enflasyon verisini takip edeceğiz. İçeride ise turizm gelirleri gündemde yer alıyor.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklemekteyiz.

Demir cevheri, 4 haftanın zirvesinden döndü

 

Altında yön yukarı

 

Küresel piyasalarda iyimser sıkılaşma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)