E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel piyasalarda iyimser sıkılaşma---

Küresel piyasalarda iyimser sıkılaşma

Küresel piyasalarda iyimser sıkılaşma
29 Temmuz 2022 - 08:25 borsagundem.com

Küresel piyasalarda iyimser sıkılaşma beklentisi yükseliyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’de büyüme verileri siyasi tartışma yarattı: Cumhuriyetçiler, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini ekonomiyi resesyona sokmakla suçlarken, Beyaz Saray ‘büyüme yavaşladı ama resesyon yok’ diyor.

Amazon.com ve Apple’ın açıkladığı güçlü bilançolar, ABD’de ekonominin ikinci çeyrekte sürpriz bir şekilde daraldığının açıklanması ve bu veri ile Fed’in çok da agresif faiz artışları gerçekleştirmeyeceği beklentisi Wall Street endekslerini vadeli işlemlerde destekliyor.

Perşembe gününü yüzde 1 civarı yükselişlerle tamamlayan S&P 500 ve Nasdaq 100 endeksleri bu sabah 07:35’de sırasıyla yüzde 0,6 ve yüzde 1,3 artıda.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi ABD gayrisafi yurt içi hasıla verisinin ve Fed beklentilerinin etkisiyle 11 baz puan düşerek yüzde 2,68’in hemen altından kapandı. 10 yıllıkların getirisi bu sabah da Nisan ayından bu yana en düşük seviyeyi koruyor.

Dolar Endeksi de kayıplarını toplamda yüzde 1 ile aralıksız üçüncü işlem gününe taşırken, 1.266 seviyesinden işlem görüyor.

Asya’da ise görünüm biraz daha farklı. Borsalarda Çin teknoloji hisseleri öncülüğünde düşüşler etkili oldu. Hang Seng endeksi haziran ayındaki tepe seviyesinden yüzde 10 düşerek düzeltme bölgesine girdi. Japon yeni değer kazandı ve dolar/yen 50 günlük haraketli ortalama seviyesinin altına indi.

Çin yönetimi dün ülkenin sorunlu konut sektörüne istikrar kazandırmak için çaba gösterilmesi çağrısı yapsa da ekonomik büyüme için zayıf bir tablo çizdi ve kayda değer teşvik adımları açıklamadı. Bu gelişme Asya piyasalarının olumsuz ayrışmasında etkili oldu.

ABD resesyon riskini ölçemiyor!

 

Küresel piyasalar resesyon endişesiyle çalkalanıyor

 

Küresel piyasalar enflasyon ve resesyon ikileminde yön arıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)