E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevheri, 4 haftanın zirvesinden döndü---

Demir cevheri, 4 haftanın zirvesinden döndü

Demir cevheri, 4 haftanın zirvesinden döndü
29 Temmuz 2022 - 08:40 borsagundem.com

Demir cevheri, Çin'in sıfır Covid politikasına bağlılığı nedeniyle 4 haftanın zirvesinden geri çekildi

Demir cevheri vadeli işlemleri, son günlerdeki sağlam kazanımların ardından Mart ayından bu yana en hızlı haftalık yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanmasına rağmen Pekin'in sıfır Kovid politikasını öncelemeye devam etmesi nedeniyle bugünkü işlemlerde geri çekildi.

Singapur Borsası'nda Eylül demir cevheri kontratı dün 119,90 dolar/ton ile 30 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, bugün %5,4 düşerek 112,30 dolar/tona geriledi.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, dün dört haftalık 798,50 yuan/ton zirvesinden sonra bugün %0,9 artışla 774,50 yuan/tondan (114,80 dolar) işlem gördü.

Komünist Parti dünkü üst düzey toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Çin'in dinamik sıfır-Kovid politikasına bağlı kaldığını bildirdi.

Analistler, Çin'in sıfır Kovid politikasını yakın vadede terk etmeyeceğini değerlendiriyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,7 artarak kazançlarını üçüncü güne taşırken, sıcak haddelenmiş rulo %0,8 arttı. Paslanmaz çelik %1 arttı.

Dalian'da koklaşabilir kömür %3,3 ve kok kömürü %1,9 yükseldi.

Altın’da dipten dönüş işaretleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)