E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar dalgalı ancak bu aracı kurumlar alım yapıyor---

Piyasalar dalgalı ancak bu aracı kurumlar alım yapıyor

Piyasalar dalgalı ancak bu aracı kurumlar alım yapıyor
26 Temmuz 2018 - 12:26 borsagundem.com

Yaklaşık 2 haftadır aracı kurumların satış pozisyonlarıyla darbe alan Borsa İstanbul'da iki aracı kurumun alım tarafında olması dikkat çekti

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da hareketli günler bitmiyor. Yüksek işlem hacmine ulaşan BİST’te bazı aracı kurumlar yükselişe öncülük ediyor. Ancak kısa vadeli pozisyon almalarından dolayı piyasadaki volatilite her geçen gün artıyor.

Borsa İstanbul seçimlerin ardından düştü, kabine açıklandı yine düştü. Düşüşlere öncülüğü yabancı satışları gerçekleştirmişti. Özellikle banka hisseleri tarafında sert satışlar yaşanmıştı. BİST yaklaşık 1.5 aydır 100 bin puanın altına geriledi.

ARACI KURUMLARIN BAZILARI GÜÇLÜ ALIM YAPIYOR

Son günlerde ise bazı aracı kurumlar net alım tarafında yer almaya başladı. Bunların başında ise 5 gündür alım yapan Credit Suisse ve Yatırım Finansman geliyor.

Credit Suisse ve Yatırım Finansman 3.027.302.624 liralık alım yaparken 2.049.081.688 liralık satışta bulundu. Yani toplamda iki aracı kurum 978.220.936 liralık net alım tarafında kaldı. Bir başka deyişle Borsa İstanbul’daki alımların yüzde 80’ini bu iki aracı kurum gerçekleştirmiş oldu. Net alıcılar toplamı ise 1.220.254.806 lira oldu.
Net satıcılar tarafına baktığımızda ise 38 aracı kurum öne çıkıyor. Toplam net satışlar ise 1.220.254.805 lira seviyesinde.

ARACI KURUMLARIN KARLARI OLDUKÇA YÜKSEK

Alım tarafında kalan Credit Suisse ve Yatırım Finansman 5 günde karlılıklarını pozitif yönde artırdı. Credit Suisse 19.091.446 milyon lira kar yazarken, Yatırım Finansman ise 15.303.334 milyon lira kar elde etti.

Not: Görselin büyük hali için üzerine tıklayın... Veriler son 5 günü kapsar.

YATIRIMCILAR İÇİN İYİ

Aracı kurumların alım tarafında yer alması hisse fiyatlarında yukarı yöne neden olduğundan yatırımcılar açısından pozitif durum doğuyor. Böylece aracı kurumlar da ciddi karlar elde ediyor.
Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, her ne kadar aracı kurumların alım tarafında kaldığının görüldüğünü söylese de aldıkları pozisyonların kısa vadeli olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurulmasına dikkat çekiyor.

Not: Görselin büyük hali için üzerine tıklayın... Veriler son 5 günü kapsar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)