E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasalar altüst oldu: Altın fırladı---

Piyasalar altüst oldu: Altın fırladı

Piyasalar altüst oldu: Altın fırladı
24 Şubat 2022 - 11:34 borsagundem.com

Putin'in emriyle Ukrayna'ya Rus operasyonunun başlamasıyla emtia fiyatları da hızla tırmandı. Altının onsu 1.940 doları geçti.

Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik operasyonu başlatmasıyla emtia fiyatları da yönünü tekrar yukarı çevirdi. Operasyonun Donbas ile sınırlı olmadığı ve Ukrayna'nın tamamını kapsayan bir savaşa dönüştüğünün ortaya çıkmasıyla altın fiyatlarındaki yükseliş de hızlandı. 

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 artışla 848,8 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, bugün yükseliş eğilimini üst üste 7. işlem gününe taşıyarak saat 10.30 itibarıyla yüzde 4,6 artışla 888 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.456 lira, Cumhuriyet altını da 5.950 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise Ocak 2021'den bu yana en yüksek seviye olan 1.949 dolara kadar çıktı. Ons altın şu dakikalarda dünkü kapanışa göre yüzde 1,7 artışla 1.941 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.910 doların destek, 1.960 doların direnç konumunda olduğunu ifade etti.

Gün Ortası: Altının gram fiyatı 893 liradan işlem görürken, çeyrek altın 1455 lira, Cumhuriyet altını da 5804 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı Ocak 2021'den bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 1.950 dolara çıktı. Ons şu sıralarda yüzde 2,4 artışla 1.955,2 dolardan işlem görüyor.

Gün Sonu: Altının gram fiyatı 883 liradan satılırken, çeyrek altın 1447 liradan, Cumhuriyet altını 5771 liradan satılıyor.

Altının onsu uluslararası piyasalarda yüzde 1,51 artışla 1938 dolardan işlem görüyor.

İnfo Yatırım forex bülteninde, "Ve beklenen gün geldi. Uzun süredir Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilim bugün zirveye yükseldi. Rusya Ukrayna’ya askeri operasyonu başlattı ve bu gelişme küresel bazda risk iştahını oldukça azalttı. Azalan risk iştahı ile güvenli liman talepleri artarken, bu gelişmeler altın fiyatlarını destekledi. Bu hareketlenmeler ile birlikte altın fiyatları 2021 yılından bu yana en yüksek seviyelerinin yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. ABD kanadından ise gelişmelerin takip edildiği ve ABD ile müttefiklerinin yanıtını duyurmak için Biden’ın ABD halkına hitap edeceği belirtildi. Bu gelişmeler yakından takip edilecek ve fiyatlamalarda oldukça etkili olacaktır. Ekonomik veri gündemine baktığımızda ise 16:30’da ABD kanadından gelecek olan GSYİH ve işsizlik haklarından yararlanma başvuruları küresel bazda hareketliliği artıracaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1960 – 1975 – 1990 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1930 – 1915 – 1890 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir." diye belirtiliyor.

Gedik Yatırım uluslararası piyasalar günlük bülteninde, "Ons altın, jeopolitik risklere rağmen 1915$ bölgesini kırmakta zorlandığı için son günlerde temkinli seyrediyordu. Bu sabah, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlattığını duyurmasıyla dengeler değişmiş durumda. Piyasada oynaklık yüksek. Riskli varlıklardan çıkışlar, güvenli limanlara doğru artışa neden oluyor. Emtialarda yukarı yönde hareketler izleniyor. Bugün için bu konu yakından izlenecektir. Tansiyon artmaya devam ettikçe, ons altında da yukarı yönlü eğim devam edebilir. Ancak tansiyonu dindirici açıklamaların gelmesi, ons altının kazançlarını geri vermesini sağlayabilir. Bugün için Ukrayna-Rusya ile ilgili gelecek açıklamalar piyasaların seyri açısından önemli olacaktır. Ons altın için 1951 $ - 1965 $ - 1979 $ seviyeleri direnç noktaları olarak, 1936 $ - 1922 $ - 1903 $ seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir." diye belirtiliyor.

Savaş TL'deki kayıpları hızlandırdı

 

JPMorgan hisselerde olumlu beklentisini koruyor

 

Petrol 100 doları aştı, hisselerde ayı piyasası eğilimi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)