E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPaladyum ile ilgili 'negatif' fiyat tahmini---

Paladyum ile ilgili 'negatif' fiyat tahmini

Paladyum ile ilgili 'negatif' fiyat tahmini
25 Nisan 2024 - 09:55 borsagundem.com

UBS, arz fazlası sebebiyle paladyum fiyatının yüzde 12 gerileyeceğini ön görüyor.

Zürih merkezli bir İsviçre bankası UBS'in analistleri, paladyum fiyatının mevcut seviyelerden %12 düşeceğini ve yıl sonuna kadar ons başına 900 ABD dolarından işlem göreceğini tahmin ediyor.

UBS, müşterilerine gönderdiği araştırma raporunda, paladyum için görünümün negatife döndüğünü ve opsiyon tüccarlarının artık otomobillerde, elektronikte ve mücevheratta kullanılan metale karşı bahis oynadıklarını söyledi.

UBS, hissiyattaki gerilemeden artan arz fazlasının sorumlu olduğunu da sözlerine ekledi. Banka bu yıl için 50.000 ons paladyum fazlası ya da talebin %0,5'i kadar bir miktar öngörüyor.

Artan talep fazlasının paladyum fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı yaratması bekleniyor ve 2024 yılı sonunda ons başına 900 ABD doları hedefleniyor.

UBS aynı zamanda bu yıl paladyum talebinde, özellikle de paladyum kullanımının %90'ını oluşturan otomotiv sektöründe bir düşüş öngörüyor.

Banka, 2024 yılında toplam paladyum talebinde %2'lik bir daralma öngörüyor. Genel olarak UBS, artan arz fazlası ve azalan talep nedeniyle Paladyum'un gelecekteki fiyatına ilişkin olumsuz görünümünü koruyor.

Paladyum şu anda yılbaşından bu yana %7'den fazla düşüşle ons başına 1.005,35 ABD dolarından işlem görüyor.

Demir fiyatlarında artış sürüyor

 

Commerzbank'tan altın, gümüş, petrol, platin ve paladyum fiyatları öngörüsü

 

Paladyum fiyatları 5 yılın dibinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)