E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde düşüşün nedenleri---

Petrolde düşüşün nedenleri

Petrolde düşüşün nedenleri
22 Ekim 2021 - 09:21 borsagundem.com

Enerji üretiminde petrol talebinin gerilemesi petrol fiyatlarını aşağı çekti

Kömür ve doğal gaz fiyatlarının gevşemesi sonrasında enerji üretimi amaçlı petrol talebinin zayıflaması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını geriletti.

Gaz ve kömür fiyatlarındaki rekorlar sonrası petrole gelen ek talebin zayıflamaya başlaması sonrasında ICE'de Aralık vadeli Brent petrolünün varil fiyatı 61 cent düşüşle 84 dolar/varile indi. NYMEX'de Aralık vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da 52 cent kayıpla 81,98 dolar seviyesinde.

Analistler, petrol fiyatlarındaki gerilemenin, genel olarak emtia fiyatlarında yaşanan düzeltmenin bir parçası olduğunu, bunun yanı sıra İngiltere ve Almanya gibi büyük ekonomilerde COVID-19 vakalarının yeniden artışa geçmelerinin ve ABD'de kış mevsiminin daha ılıman geçeceği tahminlerinin de petrol fiyatlarını gerilettiğini savunuyorlar.

Bununla birlikte analistler, petrol için trendin yukarı yönlü olmaya devam ettiğini, ABD'de petrol stoklarının gelecek hafta da azalmaya devam etmesi halinde fiyatların yeniden yükselişe geçeceğini öngörüyorlar.

Avrupa’da elektrik fiyatı bir günde yüzde 25 arttı

 

Gümüş yatırımcıya ‘davetkâr’ davranıyor

 

Altın bu hafta yüzde 1 yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)