E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPekcan: Çin'le swapı artırıyoruz, başka ülkelerle görüşüyoruz---

Pekcan: Çin'le swapı artırıyoruz, başka ülkelerle görüşüyoruz

Pekcan: Çin'le swapı artırıyoruz, başka ülkelerle görüşüyoruz
03 Haziran 2020 - 14:08 borsagundem.com

Pekcan, "Çin ile swap mekanizmasının kapasitesini artırmamız lazım, Güney Kore, Malezya, Hindistan, Japonya ile de görüşüyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çin ile swap mekanizmasının kapasitesinin artırılması gerektiğini, Güney Kore, Malezya, Hindistan, Japonya ile de görüşmeler olduğunu söyledi.

Pekcan TV'de açıklamalarda bulundu. Pekcan açıklamasında "Dengeli ticaret için yerel paraların kullanılması öncelikli olmalı. Yerel paralarla ticaret daha ön plana geçecek. Hem muhattaplarımızla birebir görüşmeler yapıyoruz, hem iş insanlarımızla görüşüyoruz. Bu sürecin swap mekanizmasının harekete geçirilerek, iş insanlarının da işinin kolaylaştırılması lazım. Bu süreçleri takip ediyoruz. Mevcut swap anlaşmalarının daha da aktif hale getirilmesi için çalışmalarımız var. 2019'da yaklaşık 20 milyar dolarlık ticaret yerel parayla yapıldı." dedi.

Pekcan, swap mekanizmasının hızlandırılarak iş insanlarının da işinin kolaylaştırılması gerektiğini belirterek, "Hem Merkez Bankası hem de iş insanlarıyla bir araya gelerek bu süreci takip ediyoruz.
Çin ile zaten bir swap anlaşmamız var, bunun kapasitesini artırmamız lazım. Bu konuda görüşüyoruz. Güney Kore, Malezya, Hindistan, Japonya ile görüşmelerimiz var." 

İki gümrük kapısı açılıyor

Albayrak, banka genel müdürleri ile biraraya geliyor

Destek paketlerinin etkisi verilere yansıdı

Bakan duyurdu: Yurtlardaki karantina dönemi sona erdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Geç bunları geç03 Haziran 2020 20:04

    Ülkesinin ihtiyat akçesini bile hortumlayanlarla,hiç bir ülke para değiş tokuşu yapmaz.

  • azmi03 Haziran 2020 20:00

    Çin'le iş yaparken bin kere düşünün !!!!

  • Gercekler 03 Haziran 2020 18:07

    Fellik Fellik borç peşine düşmüşler, seap peşine düşmüşler? Ülkeyi bu gala kim getirfi? Hangi ekonomi finans yönetim anlayışı bu hake getirdi? Şimfi de swapları büyük başatı olarak göstermeleri yok mu! İmfye borç ödedik bsşatısı gibi. Peki imfye borc ödefin! Ne kadar ödediniz! Diğer yerlerden ne kadar borç almışsınız hemde daha büyük faizle? Ve bu sürede diğer yerlerden alfığınız borçlar üzerinden Ülkeye sadece ne kadar borç faizi ödetmisiniz! Bırakın alfığınız borçların ana parasını, sadece aldığınız borçlar üzerinden son 15 yıl ülkeye ödettiğiniz faizi miktarını imf ye ödediğinizle karşılaştırın yeter! Şimdi de swap çok büyük başarı imiş! O kullanılsmıyan liralar yarın fena bşr borç olarak patlar ülkeye!!

  • Ertuğrul 03 Haziran 2020 18:01

    Borc ödeneleri petrol foğal gaz slımıyla Bu katar çin japonya dan swap tan alacağımız paraları ( onların para birimi ile dünyada rahatlıkla kullanırız ve bir yılda yüketiriz. O ülkeler çok zorlasa bile türkiyeden sldıklatı aynı miktarda liranın ceyreğini ancak kullanırlar. Bu para farkı ileride daha büyük finasa girdaplara neden olacaktır, özellikle lira değer kaybederse çok daha büyük probkemker olacsktır. Teknik deraykarı anlatmak uzun dürer. Onlar imf üzerinden borc ödedik diye böbürledşn dursun. Bu gün eevletin çok daha büyük dış borcu var, kadar borcu kim yaptı? Ve hala firek ve dolaylı örtülü Swaplar şeklinde borc yüksekecektir!

  • ?03 Haziran 2020 15:54

    Bugün nedense bi gülme geliyor hep ama ha de hayırlısı bakalım.

  • Mucise Reis ;)03 Haziran 2020 15:53

    bi rçok devletle swap yapıyoruz.. yani , TL bol bol bol bol bol basıyoruz... yahu heryerde bu TL ler birden ortaya çıkarsa TL bolluğundan enflasyon uçar fiyatlar patlar... öyle bişe yapmalıyız ki, TL yi matbaadan bastıkça, piyasada TL olmasın.. bunun için alteratifler kullanılsın... ama bu işlerden zarar eden devletler bir sonraki zaman diliminde bu işlere pozitif bakmaycak. basılan TL alternatiflerle, piyasaya yediriliyor. taki bunların dönüşü Türkiyeye ardı ardına olana kadar... vur patlasın çal oynasın :D asıl amaç, usd getirecek satışlar, projeler, yazılımlar, sektorler, ticaretler, vb. vb. olmalı TL üreten firmalar yurtdışından bişe alamıyor, TL üreteneler firmalarını usd teklifi ile satıyor. durum vahim

  • Bora03 Haziran 2020 14:30

    Doviz “satışında” bu yüksek oranda vergi uygukandıkça, yurdışında grubetçilerin doviz getirip harcama yapmanın önüne de set secilmiş demektir, grurbetçi normalden çok daha az doviz getşrip bozduracaktır. Veya farklı mal satışlarıyla ve farklı servislerle mağazaların, restaurantların veya çalışanların turistlerden aldıkları paralarını bozdurulması yerine yastık altı yapılma oranı daha yüksek olur! Doviz satışı vergisi kaldırılmalı! Yoksa doviz cari açığına pozitif değil negatif etkisi olacaktır

  • mustafa03 Haziran 2020 14:25

    bende yapacaktım bir anlaşma ama bu fotoğrafı görünce vazgeçtim... (M)  (M)  (M)