E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis‘’Paramı Ne Yapayım’’---

‘’Paramı Ne Yapayım’’

‘’Paramı Ne Yapayım’’
05 Kasım 2013 - 12:34 borsagundem.com

Gedik Yatırım yatırımcıların en çok sorduğu ve en kritik soruya cevap verdiği yeni projesini tanıttı

Gedik Yatırım finansal okur-yazarlığa ve Türk Sermaye Piyasası’nın gelişimine katkı sağlayacak, sadece yatırımcı odaklı, Türkiye’de yatırım danışmanlığı hizmetine farklı bir boyut kazandıracak yepyeni bir yaklaşım ile yatırımcıların karşısına çıkıyor.

HİSSE SENEDİ YATIRIMI İÇİN UYGUN FAİZ ORTAMI

Gedik Yatırım’ın Point Otel’de düzenlediği  tanıtım toplantısında ‘’Paramı Ne yapayım?’’  sorusuna  yaklaşımları anlatıldı. Genel Müdür Vekili Metin Ayışık  açılış konuşmasında ‘’dünyadaki varlık dağılımı incelendiğinde  yurtiçi yerleşiklerin yatırım tercihlerinde hisse mevduat ve devlet tahvilinin ağırlıkta olduğunu, yurtdışında yerleşik yatırımcı tercihlerinde ise hisse senedi tercihinin yüzde 50’nin üzerinde olduğunu’’ belirterek, uygun faiz ortamına girildiğini ve hisse senedi yatırımı için faizlerin hasret duyulan bir seviyede olduğunu vurguladı. Yatırımcı sayısının 10 yıllık süreçte neredeyse aynı kaldığını belirten Ayışık, toplam yatırımcı sayısının 1 milyon 100 bin, hisse senedinde aktif yatırımcı sayısının ise 240-250 bin kişi arasında olduğunu söyleyerek sayıların artmasını dilediklerini söyledi.
Metin Ayışık konuşmasında,  Dr. Yaşar Erdinç öncülüğünde geliştirdikleri ‘’Paramı Ne Yapayım’’ yaklaşımı ile ‘’tüm sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz’’ dedi.
Gedik Yatırım Danışmanlığı Lideri Dr. Yaşar Erdinç konuşmasında ‘’Paramı ne yapayım?’’ projesini uygulamalı olarak anlattı. Erdinç: ‘’Hangi banka, aracı kurum ya da portföy yönetim şirketinde hesabı olursa olsun, tüm yatırımcılar yatırım danışmanlığı hizmeti alabilecekler’’ dedi.
2012 Haziran ayında  yatırımcıların en kritik ve ortak sorusu ‘’Paramı ne napayım?’’ sorusuna cevap arayarak başlayan projenin hazırlık çalışmaları 1 yıl sürmüş.  ‘’Herkesin sorusu farklı olsa da her yatırımcının risk algısı fazla olduğundan herkese verilecek tek bir cevap olması mümkün değildi. Bu noktada hazırlanan raporlar genele hitap ediyordu. Yatırımcı verilen önerinin devamını görmek istiyordu’’ diyen Erdinç konuşmasının devamında ‘’Gedik Yatırım olarak bu önemli boşluğu en tarafsız, objektif, etik ve doğru şekilde doldurmayı amaçladık ve yaklaşık 1 yıl üzerinde çalıştığımız ‘’Paramı ne yapayım?’’ danışmanlık platformunu yatırımcıların kullanımına sunduk’’ dedi.

BİREYSEL YATIRIM KARARLARI YANLIŞ SONUÇLANIYOR

Yaşar Erdinç, yatırımcıların yatırım kararlarında bireysel davranmalarının büyük oranda yanlış kararlarla sonuçlandığını, mutlaka bir yatırım programı yardımı almaları gerektiğinin bilimsel olarak ispatlandığını belirtti. Temmuz başında faaliyete başlayan programın getiri performansının yüzde 20’ye yaklaştığını söyleyen Erdinç, ‘’gelecekte aynı performans devam etmeyebilir’’ diyerek getiri garantisi verilmediğinin altını çizdi.

HER YATIRIMCIYA ‘YERİNDELİK TESTİ’

Yatırım danışmanlığı kapsamında yeni projeye yaklaşık 2.000 yatırımcının üye olduğunu ve bunlardan yaklaşık 600 kişinin danışmanlık aldığını belirten Yaşar Erdinç, yatırımcıların ilgisinden memnun olduklarını sözlerine ekledi.  Erdinç,  hisse senedi yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara önce ‘’Yerindelik Testi’’ yaptıklarını, bu testi 60 ve üstü puan alarak geçen yatırımcılara hisse senedi yatırımı için öneride bulunduklarını belirtti. Farklı içeriklerle, farklı modüllerde hazırlanan danışmanlık ürünleri ücretli olarak yatırımcılara sunulacak. Ücretler her modüle göre farklılık gösterecek.

Yaşar Erdinç Türkiye’de finansal okur-yazarlığı geliştirmek ve sermaye piyasalarına katkı sağlamak için bir proje üzerinde çalıştıklarını ve yakın zamanda açıklanacağını söyledi.
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ayhan19 Şubat 2014 11:45

    berdan tekstil iflas etti tahta sürekli kapalı alacağımızı nasıl temin ederiz

  • YAZIKLAR OLSUN.*06 Kasım 2013 22:32

    Arkadaşlar bunların lafına bakarak hisseye girerseniz yakında kıçınızdaki DONUDA orada bırakırsınız.ben gedikte zarar ettim ,tacirlerde zarar ettim ,galata menkkulde zararettim,pirimmenkulde zarar ettim hepside kağıdı bizlere aldırıp onlarda elindeki hisseleri meğerse bizlere kakalıyorlarmış bizlerde KEFAL gibi inanarak mala hemen atlıyoruz vede ondan sonra malların son sahipleri oluyoruz.ben şuana kadar 250,000tlbatırdımçoluk çocuğumun geleceğiiçaldım allah beni affetsin.nediyeyim devlet milletini kandırarak yastık altı paraları işte böyle yabancılara peşkeş çektirerek işimizi bitiriyor.inşallah iç savaşçıkarda ozaman rahatlarız.ozamanda bizler hesap sorarız bakalım ozaman ülkenin başında durabilirlermi.

  • tv06 Kasım 2013 10:51

    paranızı ranloya yatırın adam borsa da iyi degerlendiriyor sonra şirketi kottan çıkartırıyor paranda yok oluyor

  • klgyozede05 Kasım 2013 23:27

    sahipleri üçkağıtç olduktan sonra o kadar borsa biliyorum de psi hava.al işte klgyo halka arz 4,5 şu an 1,37 şirketin içini boşaltıyorlar spk da bişe demiyor

  • Yatırımcı05 Kasım 2013 18:17

    Bence benim gibi yatırım yönlendirmesine ihtiyaç duyan kesim için çok önemli bir hizmet. Bir duayenden hizmet alabilmek çok önemli

  • hehühe05 Kasım 2013 17:44

    çok güzel. borsadan kazanamayan bide kurs parası ödeyecek ondan sonra kanacak hehühe tabi kurs parası cebinde kaldıysa...borsadan en çok borsa eğitimcileri ve aracı kurumlar kazanır. sürekli temettüden ve k.y. nin al sat komisyonlarından hehühe.

  • ANK05 Kasım 2013 16:11

    ya bırakın gedikte bir lot altı işleme fax istiyorlar eve fax alacağız 3 kuruşluk işlem için

  • Borsacı05 Kasım 2013 15:46

    Şimdiye kadar borsada tek bir hisse hariç kaybetmedim. MRGYO aldım zarardayım. Yaşar Erdinç. çok iyi şirket demişti. Halka arzdan gelen para bittiği gibi onun iki kadar da borç yapmışlar. Şirket borç batağında. Yerli yatırımcı ucuz diye alıyor, en pahalı şirketlerden biri. Hisse alırken nereden düştüğüne bakmayın, nereye gideceğine bakınhttp://www.borsagundem.com/static/images/comment/send_comment.jpg.

  • soyun05 Kasım 2013 15:21

    vatandaşı GOLDAŞ ı yediğiniz gibi

  • Yatırımcı05 Kasım 2013 14:46

    Borsa'da yatırımcıya rehber olacak bu proje çok iyi olmuş. İnşallah diğer kurumlardan da bunun devamı gelir ve yatırımcılar da artık borsaya daha pozitif bakabilirler.