E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaO hisselere yatırım yaparken dikkat edilmeli---

O hisselere yatırım yaparken dikkat edilmeli

O hisselere yatırım yaparken dikkat edilmeli
05 Haziran 2020 - 17:20 borsagundem.com

Borsa yatırımcıları kriz sırasında değerinin altında kalmış hisselere yatırım yaparken şirketlerin borçluluk rakamlarına göre hareket etmeli

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi kaynaklı kısıtlamalar ekonomik faaliyetleri durma noktasına getirirken hisse senetleri de bu durumdan olumsuz etkilendi. ABD Merkez Bankası FED ve Senato tarafından çıkarılan teşviklerle birçok hisse toparlasa da bazı sektörler düşük kalmaya devam etti. Yatırımcılar kriz döneminde değerinin altında kalmış hisselere yatırım yaparken dikkatli olmalı.

YCG yatırımın kurucusu Brian Yacktman, “yangının ortasındaki şirketlere yatırım yapıyorsanız dikkatli olmalısınız” dedi.  Yacktman’a göre pandeminin ne kadar daha devam edeceğini kestiremeyeceğimiz için, yatırımcıların yüksek borçluluğu olan şirketlerden uzak durması gerekmekte.

Stratejiste göre kriz sırasında aşırı düşmüş olan seyahat şirketlerine yatırım yapmak istiyorsanız yüksek borçluluk rakamlarına sahip olan havayolu ve cruise gemisi şirketlerinin yerine seyahat şirketlerinin teknolojik altyapısını hazırlayan Amadeus IT gibi şirketlere yatırım yapmalısınız.

Bir diğer değerinin altında kalmış sektörlerden biri olan finansta ise Candriam Investors’ın varlık yöneticisi Nadege Dufosse’e göre bankaların piyasa değerinin defter değerine oranı (PP/DD) tahmininin 2008 finansal krizinin bile altına indiğinin ve normalleşme başladığı zaman bankacılık hisselerinin en cazip sektör olabileceğini söyledi.

İşsizlik verileri sonrası NYSE sert yükseldi

ABD'de istihdamın azalması beklenirken arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)