E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNYSE haftanın son işlem gününü kayıpla tamamladı---

NYSE haftanın son işlem gününü kayıpla tamamladı

NYSE haftanın son işlem gününü kayıpla tamamladı
04 Ağustos 2023 - 23:40 borsagundem.com

New York borsası haftanın son işlem gününü düşüşle tamamladı.

New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi, 150 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,43 azalışla 35.065,62 puana indi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,53 azalarak 4.478,03 puana, Nasdaq endeksi de yüzde 0,36 kayıpla 13.909,24 puana geriledi.

Şirket bilançoları ve makroekonomik verilerin yoğun olduğu haftalardan biri sonlanırken pay piyasaları pozitif seyirle başladığı haftanın son işlem gününü düşüşle tamamladı.

ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda 187 bin arttı, işsizlik oranı ise yüzde 3,5'e düştü. Haftalık ortalama çalışma saati 34,3'e inerken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç yüzde 0,4 artarak 33,74 dolara çıktı.

Temmuz ayı istihdam raporunu değerlendiren ABD Başkanı Joe Biden, ülkede işsizlik oranının rekor düşük seviyelere yakın olduğunu belirterek, iş sahibi olan çalışma çağındaki Amerikalıların oranının 20 yılın en yüksek seviyesin bulunduğunu vurguladı.

Biden, göreve gelmesinden bu yana 13,4 milyon istihdam oluşturduklarına değinerek işsizlik oranının son 1,5 yıldır yüzde 4'ün altında olduğuna dikkati çekti.

Analistler, güçlü ücret artışları ve işsizlik oranındaki düşüşün iş gücü piyasasının sıkılığının sürdüğüne işaret ettiğini belirtti.

Ülke ekonomisinin geçen ay beklentilerin altında istihdam sağladığını kaydeden analistler buna rağmen ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası sıkılaştırma döngüsünde ekonomiyi resesyondan korumak için yeterli olabilecek ivmeyi koruduğunu ifade etti.

Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Bankanın 2024'e kadar kısıtlayıcı bölgede olmasının muhtemel olduğunu söyledi.

ABD'de istihdam artışlarının düzenli bir şekilde yavaşladığını işaret eden Bostic daha fazla faiz oranı artışına gerek olmadığını savundu.

Chicago FedBaşkanı Austan Goolsbee de iş piyasasının soğumasına rağmen gücünü koruduğunu vurgulayarak enflasyonda da umut verici veriler alındığını anlattı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in ABD'nin notunu düşürmesine ilişkin de konuşan Goolsbee bunun bir fark yaratacağını düşünmediğini ifade etti.

Öte yandan, dün piyasalar kapandıktan sonra finansal sonuçlarını açıklayan ABD'li e-ticaret devi Amazon'un gelirleri nisan-haziran döneminde yıllık bazda yüzde 11 artarken teknoloji devlerinden Apple'ın gelirleri yüzde 1 düşüş gösterdi.

Amazon'un hisselerinin bugün yüzde 8'in üzerinde yükselmesi, Apple'ın hisselerinin ise yüzde 5'e yakın değer kaybı dikkati çekti.

ABD ekonomisi resesyonu mu yaşıyor?

 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

 

SPK, ESCAR hissesinde 14 kişiyi yakaladı

 

Avrupa borsaları İtalya hariç yükselişle kapandı

 

BIST 100 endeksi haftalık bazda yüzde 4,72 değer kazandı

 

BİST'ten iki hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı

 

BİST, Uzertaş'ın Ana Pazar'a geçiş başvurusunu reddetti

 

Borsa günü rekorlarla tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TEL05 Ağustos 2023 11:09

    BİZİ HİÇ Mİ HİÇ İLGİLENDİRMEZ BİZİM BORSAMIZ HER HAFTA % 5 YAKIN EMİN ADIMLA , İSTİKRARLI VE GÜVENİLİR BİR ŞEKİLDE İLE YÜKSELMEKTEDİR.İLK HEDEFİMİZ 8000 OLACAK YILSONU İSE RAHAT 15 000 OLMAMIZ GEREK ÇÜNKÜ DÖVİZ BAZINDA BORSAMIZ ÇÖP FİYATLARDA OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEYİM.