E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle kapandı---

New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası yükselişle kapandı
07 Şubat 2024 - 00:40 borsagundem.com

Yatırımcılar ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indiriminin ne zaman olacağına dair daha fazla ipucu ararken, pay piyasalarında pozitif seyir izlendi

New York borsası günü yükselişle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi 150 puana yakın değer kazandı ve yüzde 0,37 artışla 38.521,36 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,23 artarak 4.954,23 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,07 kazançla 15.609,00 puana ulaştı.

Yatırımcılar ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indiriminin ne zaman olacağına dair daha fazla ipucu ararken, pay piyasalarında pozitif seyir izlendi.

ANALİSTLERDEN FED YORUMU

Analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın da aralarında bulunduğu Fed yetkililerinin açıklamalarının politika gevşemesine hızlı bir başlangıç yapılması yönündeki piyasa beklentilerini azalttığına işaret ederek, güçlü iş gücü piyasası ve ekonomik faaliyetin de bunu desteklediğini ifade etti.

Şirket bilançolarının da açıklanmaya devam ettiğini belirten analistler, firmaların gelir ve karları ile gelecek döneme yönelik tahminlerinin de yatırımcılarca takip edildiğini kaydetti.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonomi beklendiği gibi performans gösterirse Fed'in bu yılın sonlarında faiz oranlarını düşürebileceğini söyledi. Faizleri erken düşürmenin hata olacağına dikkati çeken Mester, bu yıl üç faiz indirimine sıcak baktığını belirtti.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari de enflasyon konusunda ilerleme kaydedilmesine rağmen henüz istenilen noktaya gelinmediğini ifade etti. Kashkari, güçlü bir iş gücü piyasasının olduğu bir ortamda, ABD'nin bu yıl resesyondan kaçınmasının "oldukça umut verici göründüğünü" anlattı.

Ayrıca, New York Fed'in yayımladığı Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre ülkede hanehalkı borcu, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2 artarak 17,5 trilyon dolara yükseldi. Kredi kartı borçları geçen yıl sonu itibarıyla bir önceki yıla göre 143 milyar dolarlık yükselişle 1 trilyon 129 milyar dolara çıkarken, kredi kartı gecikmeleri 2023'te yıllık bazda yaklaşık yüzde 60 arttı.

Kurumsal tarafta, piyasalar kapandıktan sonra yayımladığı bilançosunda beklentilerin üzerinde gelir açıklayan Amerikan yazılım şirketi Palantir'in hisselerinin yüzde 30'dan fazla değer kazanması dikkati çekti.

NEW YORK COMMUNITY BANK HİSSELERİ DÜŞMEYE DEVAM ETTİ

Medikal teknoloji şirketi GE HealthCare Technologies hisseleri de beklenenden iyi gelen sonuçların ardından yüzde 12'ye yakın artış gösterdi.

Ayrıca, geçen hafta yayımladığı bilançosunda kar beklentilerinin aksine zarar bildiren New York Community Bank'ın hisselerindeki düşüş devam etti. Bankanın hisseleri dün yüzde 22'nin üzerinde gerilerken, 30 Ocak'tan bu yana değer kaybı yüzde 60'a yaklaştı.

Öte yandan, ABD Hazine Bakanlığının bu haftaki tahvil satışlarından ilki gerçekleştirildi. Düzenlenen 54 milyar dolar tutarında 3 yıl vadeli tahvil ihalesi sonrasında ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 4,08'e geriledi.

En fazla para girişi olan hisseler (06/02/2024)

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (06/02/2024)

 

Avrupa borsaları işlem gününü yükselişle tamamladı

 

VakıfBank 2023 yılını 25 milyar TL net kar ile tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)