E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
29 Haziran 2020 - 16:35 borsagundem.com

Korona virüs vaka sayısı artmaya devam ederken New York borsası yeni güne alıcılı başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0.88, S&P 500 endeksi yüzde 0.52 ve Nasdaq endeksi yüzde 0.21 yükseldi.

“Hızlı para” hedge fonlar ABD hisse senetlerinde -yükselişin risk altında olmasına karşın- kısa pozisyonlarını hızla kapatıyorlar.

Emtia Vadeli İşlem Komisyonu'nun (CFTC) son verilerine göre spekülatif yatırımcılar 23 Haziran haftasında S&P 500 Endeksi E-mini kontratlarında 206 bin 227 ile 2007'de beri en yüksek net alımını yaptı.

ABD hisselerindeki yükseliş gösterge endeksi rekor bölgeye taşırken, net kısa pozisyonlar ise yaklaşık on yılın en yüksek seviyesine tırmanmıştı.

Kısa finans tarihindeki en sevilmeyen yükselişlerden biri gerçekleşirken, traderların ne yapacakları konusunda kararsız kalmaları beraberinde önemli miktarda kısa pozisyonun kapanmasını getirdi.

Facebook Inc'in reklam verenlerinden oluşan uzayan bir liste sosyal medya devine yönelik harcamalarını durdurmaya hazırlanıyor. Söz konusu gelişme şirketin satış görünümü ve hisse fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor.

Starbucks Corp., Levi Strauss & Co., PepsiCo Inc. ve Diageo Plc reklam harcamalarını azaltacağını açıklayan en son şirketler arasında. Çok sayıda şirket, Facebook ve benzer şirketlerin şiddeti, bölünmeyi yücelten ve kamuyu yanlış bilgilendiren iletileri önlemeleri için baskı oluşturmayı hedefliyor.

Sadece geçen çeyrekte 17.7 milyar dolar gelir elde eden Facebook'un büyümesine hiçbir şirket tek başına önemli ölçüde etki edemez. Ancak diğer şirketlerin de aynı adımları atmaları için baskı artıyor. Pandemiden kaynaklı ekonomik yavaşlama da düşünüldüğünde sosyal medya devi için tehdit giderek derinleşiyor.

Bankalar temettü dağıtımı yapabilecek mi?

Facebook reklam gelirlerinin azalmasıyla baskı altında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)