E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
23 Haziran 2020 - 16:35 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump Çin ile birinci faz ticaret anlaşmasının zarar görmediğini açıklaması sonrası New York borsası yeni güne alıcılı başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0.87, S&P 500 endeksi yüzde 0.80 ve Nasdaq endeksi yüzde 0.72 yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray ticaret danışmanı Peter Navarro'nun hisse senetlerini bir süreliğine satışa götüren ve Çin ile ticaret anlaşmasının bittiği şeklinde yorumlanarak kafaları karıştıran açıklamalarının ardından, Çin ile gerçekleştirilen birinci faz anlaşmanın hiçbir şekilde zarar görmediğini söyledi.

Donald Trump sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında, Çin ile ticaret anlaşması tam anlamıyla yürürlüktedir. Umarız onlar da anlaşmanın gereğince davranırlar" dedi.

Beyaz Saray Ticaret Danışmanı Peter Navarro, Fox News ile gerçekleştirdiği röportajda, ticaret anlaşmasının durumunun sonlanıp sonlanmadığına ilişkin soruyu, "Bitti, evet" sözleri ile yanıtlamıştı.

ABD'de, The Johnson Redbook tarafından zincir mağazaların satışlarından derlenerek hazırlanan verilere göre, büyük mağazalardaki satışlar haziran ayının 3. haftasında geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 6,1 azaldı. Satışlar ilk 3 haftada mevsimsel etkilerden arındırılmamış verilerle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 düşüş gösterdi.

ABD’nin devleri eski balon hisseleri anımsatıyor

ABD'de vatandaş ev borcunu ödeyemiyor

ABD'de perakende satışlar yüzde 6.1 düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)