E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD’nin devleri eski balon hisseleri anımsatıyor---

ABD’nin devleri eski balon hisseleri anımsatıyor

ABD’nin devleri eski balon hisseleri anımsatıyor
23 Haziran 2020 - 15:47 borsagundem.com

ABD’nin Facebook, Amazon ve Apple gibi teknoloji devleri 1970’lerin aşırı şişip balonlaşan dev hisseleri hatırlatsa da fark çok büyük

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük teknoloji şirketleri olan Facebook, Amazon, Alphabet (Google), Netflix, Apple ve Microsoft kısaca (FANGAM) yatırımcılar için güvenli liman görevi görür. Ayrıca bu hisseler pandemi sürecinde devletlerin "evde kal" politikalarından da olumlu etkilenip gelirlerini arttırdılar.

Bu şirketler sanal olarak bir şeyler satsalar da gerçek dünyadan bağımsız hareket edemezler. Örneğin Google’ın en büyük gelir kaynağı gösterdiği reklamlardan gelir. Pandemi sürecinde karlılıgı iyice düşmüş şirketler Google’a reklam vermezse Google’ın da gelirleri azalır. Yani dev teknoloji şirketlerini kriz döneminde diğer şirketlerden ayıramayız.

Bu durumda akıllara 1960’ların sonu 70’lerin başındaki dev şirketler olan Coca-Cola, Walt Disney, IBM, Philip Morris, McDonald’s ve Procter & Gamble gibi şirketlerin hisselerinin aşırı şişmesini getirdi. O dönemin popüler hisseleri aşırı şişip balon haline gelirken Marketwatch yazarı Vitaliy Katsenelson’e göre günümüzde “FANGAM” hisseleri o kadar da pahalı değil.

Eğer 1972’nin favori hisseleri olan Coca-Cola veya McDonald’dan hisse almış olsaydınız 1982’ye kadar hiçbir kazancınız olmayacaktı. Günümüzdeki yatırımcıların favori sektörü olan teknoloji sektörünün en büyük hisseleri ise ölümcül korona virüs pandemisine başarılı bir şekilde dayanırken teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksinin rekor kırmasına önderlik etti. Ayrıca bu şirketler kriz döneminde evden çalışmanın getirdiği kolaylıkla personel çıkarma yoluna gitmedi ve yeni projelere imza attı.

Nasdaq kritik eşiği aştı

Borsaları çok büyük riskler bekliyor

Yatırımcıların yeni güvenli limanı teknoloji hisseleri

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)