E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
28 Nisan 2020 - 16:33 borsagundem.com

New York borsası üretimin tekrardan başlayacağı umuduyla kazançlarını beşinci güne taşıdı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 1.53, S&P 500 endeksi yüzde 1.47 ve Nasdaq endeksi yüzde 1.14 yükseldi

ABD’de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), restoran, okul, kilise ve işyerlerinin güvenli bir şekilde yeniden faaliyete geçmesi için hazırladığı taslak kılavuzu Washington'a gönderdi. Associated Press haber ajansının federal bir yetkili aracılığıyla ele geçirdiği taslakta, kamuoyuna açıklanmadan önce, Trump yönetiminin bazı değişiklikler yapabileceği kaydedildi.

CDC'nin taslağı, okul, kamp, çocuk bakım merkezleri, ibadethaneler, toplu taşıma sistemleri, işyerleri, bar ve restoranlar gibi mekanları kapsıyor.

The United States Oil Fund LP (USO), beklenmedik bir şekilde en aktif WTI vadeli kontratlarının tamamını satmaya başlayarak halen toparlanamayan petrol piyasalarını bir kez daha sarstı. Haziran ve Temmuz kontratları arasındaki fiyat ilişkisinde büyük dalgalanmalar tetiklendi.

Kamuya açıklanan değişiklikler ham petrol fiyatlarını kasıp kavuran gelişmeler zincirinin son halkası oldu. Fonun açıklamasında düzenleyiciler ve aracı kurum tarafından getirilen yeni sınırlamalar nedeniyle paranın Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasındaki vadeli kontratlara kaydırıldığı belirtildi.

Fonun Haziran pozisyonunu satmasıyla birlikte kontrat yüzde 25'ten fazla düştü. Haziran - Temmuz farkı dikkate değer miktarda açıldı ve spekülatörlerin hedefi haline geldi.

ABD'de konut fiyatları şubatta yüzde 4,2 arttı

ABD'nin mal ticareti açığı arttı

ABD vadeli endekslerinde yukarı hareket hızlandı

Pandemi iflas dalgasını tetikleyebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)