E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
27 Nisan 2020 - 16:32 borsagundem.com

Ekonomik faaliyetlerin yeniden başlayacağı umuduyla New York borsası yeni haftaya alıcılı başladı

Açılışta Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,5 artışla 23.866,15 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,8 kazançla 2.857,65 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,9 yükselişle 8.717,98 puandan işlem görmeye başladı.

Endekslerdeki yukarı yönlü seyirde, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının yayılma hızının ivme kaybetmesi ve salgını kontrol altına almaya yönelik sınırlamaların gevşetilmeye başlanacağına ilişkin beklentiler etkili oldu.

Öte yandan, ABD'de geçen hafta tarihi düşüşler kaydeden Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı, bugün TSİ 16.38 itibarıyla yüzde 27,7 azalışla 12,3 dolardan alıcı buldu.

Dünya genelinde en yaygın kullanılan Brent petrolün varili ise aynı dakikalarda yüzde 6,9 artışla 23,1 dolardan işlem gördü.

Korona virüs ile mücadele sürerken bazı ülkeler karantina önlemlerini gevşetmeye hazırlanıyor. Fed bu hafta politika kararlarını açıklayacak. Bazı büyük ekonomiler GSYİH rakamlarını yayınlayacak. Amazon.com Inc., Barclays Plc ve Samsung Electronics Co. da dahil olmak üzere çok sayıda şirket bilanço açıklamaya devam edecek.

ABD'de korona virüs salgınıyla mücadele çerçevesinde alınan önlemlerin bazıları üç eyalette gevşetildi.

Amerikan basınına göre, Georgia ve Oklahoma'da bovling salonları, kuaförler, dövmeciler ve spa merkezleri gibi yerlerin yeniden açılmasına izin verilirken, Alaska'da restoranlara ve perakendecilere uygulanan kısıtlamalar kaldırıldı.

ABD’de Küçük İşletmeler İdaresi, Pazartesi günü 310 milyar dolar tutarında kaynağın, korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan önlemlerden olumsuz etkilenen küçük ölçekli işletmelere destek programının ikinci ayağı kapsamında dağıtılmaya başlayacağını açıkladı.

Kongre, Küçük İşletmeler İdaresi ve Maliye Bakanlığı, yapılan yardımların küçük işletmelere ulaşmadığı, aksine Wall Street’in büyük şirketlerine gittiği şeklindeki eleştirilerin ardından programın kurallarında değişikliğe gitmişti.

ABD vadeli endeksleri yeni haftaya yükselişle başladı

Batan ABD ekonomisi henüz dibe vurmadı

ABD'nin üç eyaletinde salgın kısıtlamaları gevşetildi

GM hisse geri alım programını askıya aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)