E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası kazanç serisini 5'inci güne taşıdı---

New York borsası kazanç serisini 5'inci güne taşıdı

New York borsası kazanç serisini 5'inci güne taşıdı
11 Ocak 2019 - 04:26 borsagundem.com

New York borsası düşüşle başlayan günde, birçok olumsuz açıklama ve Fed Başkanı Powell'ın kafa karıştıran sözlerine muhatap oldu. Ancak ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinden anlaşma çıkacağı umuduyla günü artıda kapadı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası, yükseliş çizgisini 5'inci güne taşıdı. 

ABD borsasında endeksler güne düşüşle başladı. Gün içinde peş peşe gelen olumsuz açıklamalar ve Fed Başkanı Jeremo Powell'ın kafa karıştıran sözleri, ve hükümetin 20. günde hâlâ kapalı olmasına rağmen, ABD ile Çin arasında ticaret savaşlarını sona erdirecek anlaşmanın yakın olduğu izlenimi yatırımcılara moral verdi. New York borsasının iki endeksi ve Nasdaq borsası başlangıçtaki düşüşlerin ardından günü yükselişle kapamayı başardı. 

Böylece ABD borsaları kazanç serisini 5'inci güne taşıdı. 5 günlük seri, Eylül 2018'den bu yana ilk kez gerçekleşmiş oldu. 

Fed Başkanı Jerome Powell, Washington DC Ekonomi Kulübü'ndeki konuşmasında faiz artırmada sabırlı olunacağını tekrarlarken Fed'in bilançosunun küçültülmesi gerektiğini söylerek yatırımcılarda kafa karışıklığına yol açtı. 

Macy's ve American Airlines'ın raporları da, kurumsal kârların büyümesinin yavaşlayacağı endişesine yol açtı. Tüm mağazaları için satış tahminlerini düşüren Macy's Inc ( MN ) hisse senetleri yüzde 17.69'a düştü. Macy's'teki düşüş perakende sektörünü olumsuz etkiledi.

American Airlin Aralık ayı ortasındaki zayıf talep nedeniyle tüm mağaza için aynı mağazadaki satış tahminini tüm yıl için düşürmesinden sonra diğer perakendecileri aşağı çekti.

American Airlines'tan yapılan açıklamada ise şirketin dördüncü çeyrek kârını ve birim gelir tahminlerini aşağı çekmesi şirket hisselerinde yüzde 4.13 kayba yol açtı. American Airlines hisselerindeki değer kaybı diğer havayolu paylarını da olumsuz etkiledi.

Çin’in illegal teknoloji transferleri, fikri mülkiyet hakları, tarife engelleri ve siber saldırılar gibi kilit konulardaki detaylar konusunda çok az öneri sunması nedeniyle bir miktar azalsa da ticaret savaşlarının sona ereceği umudu yatırımcılarda üstün bastı. 

Yatırımcıları alıma yönlendiren bir diğer konu da ABD'de işsizlik maaşı başvurularının 5 Ocak ile biten haftada 17 bin düşerek 216 bine gerilemesi oldu. Bu rakam son dört haftanın en düşük seviyesi idi.

Dow Jones Sanayi endeksi günü yüzde 0.51 ve 122.80 puan artışla 24001,92 puanla tamamladı. S&P 500 yüzde 0.45 ve 11.68 puan artışla günü 2596.64 puanla kapadı. 

Nasdaq da gün sonu yüzde 0.44 ve 28.99 puan artışla 6986,07 puana ulaştı. 

Avrupa borsaları Fransa hariç yükseldi

 

Borsa İstanbul yatay kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)