E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası düşüşle açıldı---

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası düşüşle açıldı
07 Temmuz 2020 - 16:34 borsagundem.com

Korona virüs vaka sayısı ABD’de hızla artarken New York borsası yeni güne satıcılı başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0.68, S&P 500 endeksi yüzde 0.51 ve Nasdaq endeksi yüzde 0.21 geriledi.

Hava yolu şirketlerinin hisseleri, ABD'de açılış öncesi işlemlerde en fazla kaybedenler arasında yer aldı. Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki 19 sanayi grubunun biri hariç tümü düşerken, gayrimenkul ve teknoloji hisseleri satışların yükünü çekti. Bayer AG, Roundup adlı haşere ilacının kansere neden olduğu yolundaki iddialara ilişkin planının çıkmaza girmesi ile yüzde 5.5 kaybetti.

Asya hisselerinin çoğu, Çin hisse senetlerindeki yükselişin yavaşlasa da altıncı gününe girmesine karşın aşağı yönde hareket etti. Demir cevheri vadelileri sıçrama yaptı ve offshore yuan Mart ayından bu yana ilk kez kısa süreliğine dolar başına 7 seviyesine doğru güçlendi.

Yatırımcılar, Nasdaq Bileşik Endeksi'nin rekor seviyeye çıkmasına neden olan güçlü rallinin ardından biraz soluklanıyorlar. Son dönemde açıklanan veriler küresel ekonominin en kötüyü geride bırakmış olabileceğini işaret ediyor, ancak kriz öncesi seviyelere dönüş için halen alınacak uzun bir yol var.

Avrupa Komisyonu, korona virüs pandemisine ilişkin en sert uyarılarından birini yaptı. Komisyon, zengin ve fakir ülkeler arasındaki farkların iki ay önce tahmin edilene göre daha da açılmakta olduğunu kaydetti. Yetkililer şimdi Euro Bölgesi'nin bu yıl yüzde 8.7 küçüleceği tahmininde bulundu. Bu önceki tahminin 1 yüzde puanı daha altında.

Herkes alırken onlar satıyor

Tesla'nın piyasa değeri 5 günde 3 oto devini katladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)