E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHerkes alırken onlar satıyor---

Herkes alırken onlar satıyor

Herkes alırken onlar satıyor
07 Temmuz 2020 - 15:46 borsagundem.com

Borsaların geçtiğim aylardaki rallisiyle beraber milyonlarca yeni yatırımcı borsaya girerken hedge fon (riskli fon) yöneticileri zor durumdan kurtulmak için hisse satmaya devam ediyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America’nın (BofA) verilerine göre kurumsal yatırımcılar geçtiğimiz dönemde borsalarda alış ağırlıklı işlemler yaparken hedge fon(riskli fon) yöneticileri satış ağırlıklı işlemler yaptı. Bankanın özel müşteri de geçtiğimiz hafta hisse senetlerinde satış yoluna gitse de son dönemde borsalara milyonlarca yeni yatırımcı katıldı.

Bu yıl sıra dışı işlem koşullarıyla mücadele eden hedge fon sektörünün önde gelen bazı isimleri, Mart ayında yaşanan çöküşten sert darbe aldı. Bloomberg verilerine göre sektör yılın ilk beş ayında yüzde 5 zarar etti. Aynı dönemde S&P 500 Endeksi'nde düşüş yüzde 5.8 oldu. Seth Klarman'ın Baupost Group'unun da bulunduğu bazı şirketler koronavirüs pandemisinden kaynaklı yanlış fiyatlamadan faydalanma umuduyla yeni paraya açıldılar.

eVestment'ın raporunda "Bir sektör bu şekilde büyüyüp gelişmez. Hedge fonların yönetimi altındaki varlıklar 2014'ün ortasından beri 3 trilyon dolara yakın seyrediyor. Varlıkları düşüşten koruyan her şeyden öte ilk neden performans." ifadeleri yer aldı.

Üç aylık çıkışın ardından makro hedge fonlara Mayıs'ta 5.1 milyon dolar ile bir miktar giriş oldu. Yatırımcılar aynı dönemde tahvil ve olay güdümlü stratejilere de giriş yaptı.

Hedge fonları ayakta durmakta zorlanıyor

Ünlü hedge fon yöneticileri de birer birer sektörden çıkmaya başladı. Bu isimlerin başını geçtiğimiz hafta sektörden çekildiğini açıklayan John Paulson çekti. Şirketini aile ofisine çevirdiğini açıklayan Paulson, hedge fonlardan çıkan büyük isimler listesine eklendi.

Fon yöneticilerinin sektörden çıkma kararı yatırım dünyasında yaşanan büyük değişimle gelen çalkantıyı gösteriyor. On yıllar boyunca Wall Street'e hükmeden bir zamanların güçlü isimleri, çok daha düşük maliyetli algoritmaların yönettiği endeks fonlarıyla rekabet etmekte zorlanıyorlar.

Ayrıca yeterli sermaye toplamakta zorlanan Sloane Robinson son dönemde kapısına kilit vuran üst düzey hedge fonlarının arasına katılmak üzere. Sermaye toplamanın giderek zorlaştığı hedge fon dünyasında yatırımcılar, son on yıldır yüksek ücretler ve tatmin edici olmayan getirilerden şikayetçi.

eVestment tarafından derlenen verilere göre fomlardan geçen yılın başından bu yana 130 milyar dolarlık müşteri çıkışı gerçekleşti. Hedge fon varlıklarının tasfiyesi ilk çeyrekte dört yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

Borsalarda boğa-ayı çatışması

Borsalar Biden zaferine odaklandı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)