E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq 100'de en büyük 6 teknoloji şirketinin ağırlıkları yüzde 50'yi aştı---

Nasdaq 100'de en büyük 6 teknoloji şirketinin ağırlıkları yüzde 50'yi aştı

Nasdaq 100'de en büyük 6 teknoloji şirketinin ağırlıkları yüzde 50'yi aştı
11 Temmuz 2023 - 07:53 borsagundem.com

Nasdaq 100'de en büyük 6 teknoloji şirketinin toplam ağırlıkları yüzde 50'nin üzerine çıktı. Apple ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketlerin durdurulamaz şekilde büyümeleri Nasdaq 100'deki ağırlıklarının belirlenen limitlere yükselmesine sebep oldu.

Wall Street'te teknoloji hisselerini takip eden Nasdaq 100 endeksinde yer alan 6 büyük teknoloji şirketinin hisselerinin endeksteki ağırlıkları "kırılma noktasına" ulaştı.

Nasdaq, endekste "aşırı yoğunlaşmayı" engellemek için bu hisselerin Endeks'e etkilerini azaltacak adım atmayı değerlendiriyor. 

Apple ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketlerin durdurulamaz şekilde büyümeleri Nasdaq 100'deki ağırlıklarının belirlenen limitlere yükselmesine yol açtı ve Nasdaq Inc ilk kez "özel bir yeniden dengelenme" uygulayacağını ve endeks kapsamındaki hisselerin ağırlıklarını yeniden dağıtacağını vurguladı. 

Yapılan açıklamaya göre, endeks ağırlıklarının yeniden dağıtımı 24 Temmuz'da yapılacak. Detaylar bu hafta içinde duyurulacak.

Microsoft, Apple, Alphabet, Nvidia, Amazon ve Tesla'nın yüzde 50'ye ulaşan toplam ağırlıklarının yüzde 40'a indirilmesi bekleniyor.

Nasdaq'dan 10,5 milyar dolarlık satın alma hamlesi

 

Nasdaq'tan Rus internet devine darbe

 

Nasdaq 100 Endeksi'nde 1,8 trilyon dolarlık kayıp

 

Nasdaq ayı piyasasına girdi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)