E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMustafa Şahin bankasını sattı---

Mustafa Şahin bankasını sattı

Mustafa Şahin bankasını sattı
07 Haziran 2021 - 09:24 borsagundem.com

Almanya'nın finans merkezi Frankfurt’ta bulunan ve Mustafa Şahin’e ait olan Eurocity Bank AG‘nin satıldığı öğrenildi.

Geçmiş dönemde Türkiye'de de yatırımları bulunan Mustafa Şahin Almanya'daki bankasını sattı. Bankanın kime satıldğı bilinmezken, alınan bilgilere göre alıcı taraf Türk şirketi değil.

Bankanın satışı için yaklaşık 45 milyon Euro ödeneceği, Mustafa Şahin'in ise yıl sonuna kadar Yönetim Kurulu'nda kalmaya devam edeceği belirtildi.

2012'DE SATIN ALMIŞTI

Sözcü'den Ali Gülen haberine göre, Türkiye'de de, Euro Menkul ve Euro Kapital'in sahibi olan Mustafa Şahin, sonrasında Almanya'ya giderek EuroCity Bank AG'yi satın almıştı.

Bankanın çoğunluk hissesi, Euro Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından 2012'de satın alındı ve Alman Bankacılık Denetleme Kurumu –BaFin onayladı.

2012 temmuz sonunda ise bankanın adı EuroCity Bank AG oldu. Aynı yıl da bankanın merkezi Frankfurt'a taşındı. 2016 yılında Euro Yatırım Holding A.Ş. hisselerinin satışı yoluyla EuroCity Bank AG’nin sermaye ve oy haklarının çoğunluğu Avusturyalı hissedarlara devredildi.

Faaliyetlerini tam lisans altında yürüten banka, 2017 yılı sonunda kurumsal ve ticari müşterilere odaklandı. Bu yeni düzenleme, Frankfurt şehir merkezinde bir şubenin açılmasıyla etkinleştirildi ve özel müşterilere hizmet vermeye başladı.

SPK, Galip Öztürk ve Mustafa Şahin'in şirketlerine ceza kesti

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Elon Musk'ın yeni kripto oyunu: Emoji

Günün önemli şirket haberleri 07/06/2021

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 9 Köyden kovulan adam07 Haziran 2021 22:28

    bu adam ege sigortanın parasına usulsüz bir biçimde euhol hissesi aldığı için,dolandırıcılık suçundan kaçmak için soluğu yurt dışında almamışmıydı??yinemi dolandıranın yanına kar kalacak.yazık çok yazık 

  • Ekonomist bey 07 Haziran 2021 11:03

    Euhol'de çok zarardayız, gaz çıkarınca trcas tavan oluyor, bizim holding banka satıyor hiç hareket yok.

  • Mustafa07 Haziran 2021 09:51

    İçini boşaltır bu güvenilip para mı yatirilir