E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMSB'den ABD'nin yaptırım kararına tepki---

MSB'den ABD'nin yaptırım kararına tepki

MSB'den ABD'nin yaptırım kararına tepki
15 Aralık 2020 - 17:05 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "ABD'nin, ülkemizin S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma sistemi tedariki nedeniyle müttefiklikle, NATO ittifakının güvenliği ile bağdaşmayan yaptırım kararını kınıyoruz" açıklaması yaptı.

MSB'den ABD'nin Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırım kararına ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD'nin, ülkemizin S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma sistemi tedariki nedeniyle müttefiklikle, askerî, politik gerçeklerle ve NATO ittifakının güvenliği ile bağdaşmayanım kararını kınıyoruz.

Bir NATO üyesi yaptırım yaptırım uygulanmasının müttefiklik ruhuna zarar vermenin müttefikler arasındaki güvenin kökünden sarsacağı açık.

Ciddi bir hava ve füze tehdidi güvenlik ülkemizin ve 83 milyon vatandaşımızın hava ve füze savunması güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınmakta ve alınacaktır.

Bunu yaparken NATO olmak üzere tüm müttefiklerimize karşı taahhütlerimizi eksiksiz olarak yerine getirmekteyiz.

Müttefiklerimizden de ülkemizin ve milletimizin yazı görüşlerini, anlamalarını beklemek hakkımızdır.

Türkiye için S-400 tedariki defalarca ifade edildiğinde bir tercih değil zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır.

S-400'ün NATO sistemlerine veya NATO sistemlerine bağlı milî sistemlere entegre edilmeyeceği ve diğer NATO ülkelerinde bulunan Rus menşeli sistemler gibi kullanılacağı müttefiklerimize gibi bildirilmiştir.

S-400'ler ile F-35'lerin girişiminin NATO'nun da düşüncesi bir görüşme teklifimiz hâlen masadadır.

Sorunun çözümünün tartışılması yerine yaptırım uygulanmasının seçilmesinin çözüme değil çözümsüzlüğe doğru atılan bir adım olduğu iyi görülmelidir.

Bu yaptırım, ülkelerimiz arasındaki ittifakın yapıştırma işlemi sarsmıştır. Ancak ülkemizin ve asil milletimizin savunma ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara azim ve dilenmiş sayfalar.

Kore Savaşı'ndan bu yana dönme dönüşümü olan ABD ile mevcut olan müttefikimiz, politik durum ve küresel savunma ve güvenlik planlaması iş birliği ve dayanış dönmesi, ülkelerimiz yararına gibi olduğu ve küresel barış ve güvenliğe de önemlimaya katkılar ayrıştırma. "

Türkiye-Nahçıvan hattı imzası

 

ABD'nin yaptırım kararına 4 partiden ortak tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ışın Özdemir16 Aralık 2020 00:45

    Adamların derdi başka.Petriot ver olmaz ,o zaman ben s400 alırım olmaz,yunan aldı,tık yok.Biz s400 alınca f-35 vermeyiz.Bu ne ya.Suu alıca ne derler acaba.Bunların dilinden anlayan biri çıksada ilk maltyayı kapatmakla bir başlasa ne güzel olur.Yunan kışkırtılmaya devam ediliyor. hadi hayırlısı

  • Hakan15 Aralık 2020 23:10

    CHp...IYI parti hala HDP ile ortakliga devamsa..bana gule gule..inanin ilk secimde...baraja takilirsiniz..anket falan hepsi yalan..halki aptalmi saniyorsunuz.. yazik gibi..ataturkcuye...sizin gibi ULKUCU bozuntusuna..

  • FİNANSŞÖR15 Aralık 2020 21:39

    Benim anlamadığım bu chp nin başındakiler ne yapmak istiyorlar.bakın ittifak yaptıkları hdp hep düşmanlarımızın yanında yer alıyor .daha hala onlar ile neden ittifak yapıyorlar.

  • EKRİST15 Aralık 2020 21:38

    Benim anlamadığım bu hdp bu ülkenin partisi değil mi.neden hep düşmanlarımızın yanında yer almaktadır.Madem öyle ise  kapatılsın gitsin.

  • Ayrılıkçı ANTİFA Destekçisi 15 Aralık 2020 20:26

    ABD ha parçakandı ha parçalanacak. Hadi güncel terimle söyleyeyim: ha bölündü ha bölünecek... Bizim ülke olarak ANTİFA örgütünü desteklememiz ve hatta bir şekilde silah yardımı da yapmamız lazım. ABD yönetimini öyle zor günler bekliyor ki önümüzdeki günlerde, nerdeyse Maduro kardeşimizi dahi unutur oldular. Darısı Fransa ve Almanya ve İngiltere'nin başına ...

  • Yola Devam 15 Aralık 2020 17:25

    Kızıl elmaya yürüyüş devam ediyor. Sayın Süleyman Soylu “KIZIL ELMA” ülküsünü gecen gün Meclis kürsüsünde defalarca haykırması boşa değildi ve Reisin sürekli Enver Palayı övmesinin anlamını bilmek gerek!. Ne de olsa eski ülkücü. Kemalist ve Ülkücü ulusalcılar birlikte kızıl elmaya yürüyor. Tek millet, tek dil, tek vatan ülküsü ile “ YOLA DEVAM”

  • Bozkurt 15 Aralık 2020 17:20

    Sanırım uzun süredir başlayılan kızıl elma politikasında. kızıl elma operasyon tamamlanacak: Nato OUT, Rusya ve turki cumhuriyetleri İN, Rusya ile böyle bir ilişki başlatılmssaydı, rusya Azerbaycan daki gelişmelere izin vermezdi.

  • RAMO CANCAN15 Aralık 2020 17:15

    ABD ileride Türkiye ABD nin başına bela olacağını gördüğü için pislikler yapmaya başladı.ama bu olay chp nin % 5 oy kaybına yolaçtı abd li dostları bunları bilmiyorlar fakat kapak olsun.