E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Microsoft'un piyasa değeri Apple’ı yakalayabilir---

Morgan Stanley: Microsoft'un piyasa değeri Apple’ı yakalayabilir

Morgan Stanley: Microsoft'un piyasa değeri Apple’ı yakalayabilir
07 Temmuz 2023 - 17:25 borsagundem.com

Morgan Stanley analistleri, Microsoft’u, büyük sermayeli yazılım şirketleri arasında en iyi seçim olarak nitelendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zeka güdümlü teknoloji rallisi, birçok teknoloji şirketinin değerlenmesine yol açıyor. Bunların başında ise Microsoft geliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yazılımlarında üretken yapay zekayı kullanacak olan Microsoft, Morgan Stanley analistleri tarafından, büyük sermayeli yazılım şirketleri arasında yatırım açısından en iyi şirket olarak nitelendiriliyor.

Yatırım için en iyi seçenek

Fortune’dan Subrat Patnaik'in haberine göre, Morgan Stanley analistleri, üretken yapay zeka sayesinde, Micrsoft’un değerlemesinin 3 trilyon dolara yükseleceğini öngörüyor.

“Yapay zeka kaynaklı kazançlar, Microsoft’u 3 trilyon doları aşan piyasa değeriyle seçkin hisse senetleri kategorisinde Apple’a katılmaya itebilir.” Bu görüşün sahibi olan Morgan Stanley'deki analistler, yazılım devi için 415 dolarlık yeni fiyat hedefi ve yaklaşık 3,1 trilyon dolarlık bir değerleme öngörüyor. Keith Weiss liderliğindeki analistler, Microsoft'u büyük sermayeli yazılım şirketleri arasında en iyi seçim olarak adlandırıyor ve yapay zekanın büyümesinden yararlanmak için sektörde en iyi konuma sahip şirket olduğunu söylüyor.

Weiss, paylaştığı notta “Üretken yapay zeka, yazılım tarafından otomatikleştirilebilen iş süreçlerinin kapsamını önemli ölçüde genişletmeyi hedefliyor. Microsoft, bu genişlemeden para kazanmak için yazılımda en iyi konumda bulunuyor” diyor.

Office uygulamalarını elden geçiriyor

Yapay zekayla ilgili her şeye yönelik çılgınlık, bu yıl Microsoft hisselerinin hızlı bir yükseliş yaşamasına neden oldu. Microsoft tarafından desteklenen startup OpenAI, ChatGPT sohbet robotunun başarısının ortasında bu coşkunun büyük bölümünü körükledi. Microsoft şimdi OpenAI teknolojisiyle Excel, PowerPoint, Outlook ve Word dahil olmak üzere tüm Office uygulamalarını elden geçirmek istiyor.

Weiss'e göre, bu yıl hisse fiyatındaki yüzde 42'lik ralliye rağmen, Microsoft’un değerlemesi ‘hala makul’ düzeyde. Weiss, paylaştığı notta, “Hisse senedinin fiyat-kazanç çarpanının kazançlardaki beklenen büyüme yüzdesine oranı, yani PEG oranı, rakipsiz üretken yapay zeka konumlandırmasına rağmen tarihsel ortalamalarla uyumlu olmaya devam ediyor” diye yazıyor. PEG oranı, büyüme odaklı yatırımcılar tarafından sıklıkla kullanılan bir metrik olarak kabul görüyor.

Apple’ın izinde

Weiss, Microsoft için fiyat hedefini 335 dolardan 415 dolara çıkarmış durumda. Bu, Redburn'ün 450 dolar hedefinin ardından Bloomberg tarafından takip edilen analistler arasında ikinci en yüksek seviyeye karşılık geliyor. Morgan Stanley, Microsoft'u 2016'nın başından beri fazla yüklü olarak derecelendiriyor. Hisse senedinin ise bu dönemde yüzde 500'den fazla değer kazandığı görülüyor.

Wall Street'in geri kalanı da Microsoft hisseleri üzerinde ezici bir çoğunlukla yükselişte. Buna göre, 52 analist, şirketin hisselerini bir satın alma veya eşdeğeri olarak derecelendiriyor. Yine de, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, bunlardan yalnızca üçü Microsoft'un gelecek yıla kadar tarihi 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşacağını ima eden fiyat hedeflerine sahip bulunuyor. Microsoft ile kıyaslanan bir diğer teknoloji şirketi olan Apple, piyasa değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket olarak geçen ay Wall Street tarihine geçmişti.

Microsoft ve Helion arasında satın alma anlaşması

 

Microsoft ve Alphabet'in gelirlerinde %7 artış

 

Chat GPT ve Microsoft ilişkisi sadece ‘duygusal’ değil

 

Microsoft, Bing için Chat GPT’ye güveniyor

 

Microsoft 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir dost07 Temmuz 2023 17:42

    İnsanlık için bilim geliştirip yenilik olarak dünyaya satıp para kazanıyorlar apple microsoft, ihlas holding hiçbir şey yapmadan kimseye kuruş kazandırmadan bedelsiz zahmetsiz bol bol kazanıyor......