E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Hisse senedi piyasaları cazip fırsatlar sunuyor---

Morgan Stanley: Hisse senedi piyasaları cazip fırsatlar sunuyor

Morgan Stanley: Hisse senedi piyasaları cazip fırsatlar sunuyor
30 Mart 2023 - 12:34 borsagundem.com

Morgan Stanley'e göre, ABD ekonomisi bir resesyona sürükleniyor olsa da, hisse senedi piyasaları önemli fırsatlar sunuyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi resesyona doğru sürükleniyor. Birçok uzman böyle düşünse de, bu, hisse senedi piyasalarında fırsat olmadığı anlamına gelmiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD hisse senedi piyasalarında uzun süredir düşüş yönlü bir eğilime sahip olan Morgan Stanley Hisse Senedi Baş Stratejisti Mike Wilson, finans sektörü ve bazı hisse senetlerinde önemli fırsatlar gördüklerini söylüyor.

Perakende ve finans sektörü

Insider’dan Morgan Chittum’un haberine göre, ABD ekonomisi resesyona sürüklenme tehdidi oluşturan bir dizi ekonomik ters rüzgarla karşı karşıya. Ancak Morgan Stanley Baş Stratejisti, borsanın bazı saklı köşelerinde yatırımcılar için hala fırsatlar olduğunu belirtiyor.

Mike Wilson, perakende ve finans gibi sektörlerdeki bazı şirketlerin ‘anlamlı bir şekilde yeniden fiyatlandığını’ ve yatırımcılar için cazip fırsatlar sunabileceğini söylüyor. Morgan Stanley, hem dev perakende şirketi Walmart'ı hem de tüketici ürünleri şirketi Colgate-Palmolive’i, en iyi yakın vadeli risk-ödül hisse senedi fikirlerinin bir derlemesi olan Yeni Satın Alma Listesi’ne (Fresh Money Buy List) eklemiş durumda.

Dalgalı ayı piyasası

Wilson, yaptığı açıklamada, “Piyasalar, benim dalgalı ayı piyasası veya dalgalı durgunluk dediğim bir dönemden geçiyor. Şu anda hisse senedi seviyesinde fırsatlar arıyoruz, ancak endeks seviyesinde bu bizim için çekici görünmüyor” diyor.

Wilson, bu hafta borsanın geçen yılki en yüksek aşağı yönlü riskle karşı karşıya olduğunu belirterek, yatırımcıların teknoloji gibi sektörlerdeki ralliye aldanmaması gerektiğini sözlerine ekliyor.

Wilson ayrıca, yatırımcılarıyla paylaştığı araştırma notunda, “Geçtiğimiz birkaç haftadaki olaylar göz önüne alındığında, geleceğin giderek daha gerçekçi görünmediğini ve hisse senedi piyasalarının herhangi bir kesin veri değişikliğinden önce çok daha düşük tahminlerde fiyatlama riskiyle karşı karşıya olduğunu düşünüyoruz” demişti.

Daha önce 2008'den bu yana en kötü kazanç resesyonu konusunda alarm veren hisse senedi stratejisti, son aylarda sürekli olarak düşüş eğilimi gösteriyor. Wilson, ABD hisse senetlerinin çok yükseldiğini ve şu anda bir ‘ölüm bölgesi’nde olduğunu söyleyerek S&P 500'ün aylar içinde yüzde 26’lık bir düşüş yaşayabileceğini tahmin ediyor.

Morgan Stanley: Aşağı yönlü risk en yüksek seviyede

 

Morgan Stanley: Fed kolay yolu seçti

 

Morgan Stanley: Yaşananlar ayı piyasasının sona ermesinin başlangıcı

 

Tom Lee: Hisse senetleri yeni dip yapmazsa, ayılar pes edebilir

 

'Borsada fırsatlar sürüyor, hisseler çok ucuz'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)