E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Aşağı yönlü risk en yüksek seviyede---

Morgan Stanley: Aşağı yönlü risk en yüksek seviyede

Morgan Stanley: Aşağı yönlü risk en yüksek seviyede
28 Mart 2023 - 10:03 borsagundem.com

Uzmanlar, borsalarda aşağı yönlü riskin son bir yıldır hiç olmadığı kadar yüksek olduğu konusunda yatırımcıları uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de piyasalar yüksek enflasyon, resesyon endişeleri ve bankacılık krizi nedeniyle belirsiz seyrediyor. Genel kanaat ise borsaların düşüş eğiliminde olduğu yönünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Morgan Stanley Baş Hisse Senedi Stratejisti Mike Wilson, kazançların baskıyla karşı karşıya kalmasıyla birlikte borsadaki aşağı yönlü riskin son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştığını ifade ediyor.

Teknoloji rallisi aldatıcı

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Mike Wilson, şirketlerin hala zorlu ekonomik koşullar altında kazanç baskısıyla mücadele etmek zorunda olduklarını altını çiziyor. Wilson, bu durumun borsalara yönelik aşağı yönlü riski son bir yılın en yüksek seviyesine çıkardığını belirtiyor.

Wilson, teknoloji hisselerindeki mevcut ralliyi savunan boğa piyasası yorumcularına karşı çıkıyor. Bazı yatırımcılar bankacılık krizine dair endişeler nedeniyle teknoloji sektöründe kendilerine sığınak bulsalar da, piyasanın henüz tam olarak fiyatlamadığı şirketlerin hala kazanç baskısıyla karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyor.

Teknoloji hisselerinin güçlü performansı hakkında konuşan Wilson, bunu yanlış bir yatırım olarak değerlendiriyor ve elde edilen aşırı kazancın ilerisi için çok daha kötü sonuçlar doğurduğunu söylüyor. Wilson, “Hisse senedi piyasasına yönelik riskin son 6-12 aya göre şu anda daha da yüksek olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuşuyor.

Maliyetler yeteri kadar düşürülmüş değil

Wilson aylardır hisse senetlerinde düşüş eğilimi gösteriyor ve 2008 yılından bu yana görülecek en kötü kazanç resesyonlarından birinin piyasaları vuracağına yönelik alarm veriyor. Bunun nedeni, Fed'in faiz oranlarını 2023 yılı boyunca yüksek tutmaya kararlı olması. Bu durum, daha yüksek borçlanma maliyeti nedeniyle hisse senetleri üzerinde baskı oluşturuyor. Wilson’a göre, şirketler muhtemelen maliyetleri henüz karşı rüzgarları yenecek kadar düşürmüş değil.

Bu durum, daha fazla banka bulaşmasına ilişkin korkuları ateşleyen ve durgunluk riskini artıran Silicon Valley Bank’ın çöküşünden kaynaklanan son oynaklıkla daha da kötüleşmiş gözüküyor.

Gelecek sağlıksız görünüyor

Wilson, yatırımcılarıyla paylaştığı notta, “Geçtiğimiz birkaç haftadaki olaylar göz önüne alındığında, geleceğin giderek daha sağlıksız göründüğünü ve hisse senedi piyasalarının herhangi bir kesin veri değişikliğinden önce çok daha düşük seviyelerde fiyatlama riskiyle karşı karşıya olduğunu düşünüyoruz” diyor.

Wilson, düşük değerli ve küçük hacimli hisse senetlerindeki zayıf performansın, ayı piyasasının son esnemesini gösterdiğini de sözlerine ekliyor. Daha önce, hisselerin ‘ölüm bölgesi’nde olduğunu belirten Wilson, ayı piyasası sona ererken sonraki aylarda hisse senetlerinde yüzde 26'lık bir çöküş öngörmüştü.

Borsa mı, altın mı, bu dönemde nereye yatırım yapmalı?

 

Küresel piyasalarda temkinli seyir

 

Belirsizlik turu piyasalarda oynaklığın devam edeceğine işaret ediyor

 

Piyasa baskısı borç krizini önleyebilir

 

‘Fed-sonrası’ piyasaların 4 kuralı

 

Piyasaların kaderini belirleyen 4 kritik dinamik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum28 Mart 2023 10:30

    ey  borsa gundem sabah sabah kımın yandaslıgını yapıyorsunuz bekledınız bekledınız sabah sabah seans acılmayla bu haberı yapmanın amacı gayet acık 

  • xyz28 Mart 2023 10:22

    BİZİM BORSAYA BİR ŞEY OLMAZ.BİZİM KEMAL KILIÇTAROĞLU MUZ VAR ZATEN ANKET YAPTIRMIŞLAR % 85 İLE İKTİDARA GELECEĞİZ.AYRICA ALMAN BİLD GAZETESİDE BUNU TEYİT ETMİŞ.BİZİM KEMAL YAKIN TARİHTE LONDRA YA GİDİP SOROS UN TEFECİ BANKASI VAR İMİŞ BURADAN 100-500 MİLYAR DOLAR GETİRECEĞİNİ BASINA SÖYLEMİŞ İDİ.ARACI KURUMLAR ENDEKS 15 000 OLUR DİYE YORUMLARI VAR.  

  • Osman kulp28 Mart 2023 17:59

    Xyz rumuzlu zat kilicdaroglu bu ülkenin dinamosu senin dalga geçmen senin şahsiyetini gösterir ayrıca senin kursagin helali kabul etmez gibi ülkenin hali ortada bir bürokrat 5 yerden maaş alıyor etin kilosu 300 lirayı geçmiş dolar 20 liraya avro 21 liraya benzin 20 lira üstü mazot keza öyle ülke batmış bunları göremeyip hala alaycı tavrın varsa seni Allah'a havale hadi

  • ASIM28 Mart 2023 12:28

    Bende sizin gibi düşünüyorum.Girdiği hiç bir seçimi kayıp etmeyen, dünyanın en güçlü liderleri arasında gösterilen, karizmatik özü sözü doğru gerçek vatansever ve ülkücü milliyetci, tuttuğunu koparan en başarılı siyasi liderimiz Kemal Kılıçtaroğlu ilk turda seçimleri kazanıp ülkemizi süper ülkeler ve kalkınmış ülkeler sınıfına sokup çağ atlatacaktır.

  • zevzek 28 Mart 2023 12:21

    zevzek