E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Fed yatırımcılara yükselişe geçmeleri için iyi bir neden verdi---

Morgan Stanley: Fed yatırımcılara yükselişe geçmeleri için iyi bir neden verdi

Morgan Stanley: Fed yatırımcılara yükselişe geçmeleri için iyi bir neden verdi
19 Aralık 2023 - 10:57 borsagundem.com

Fed’in güvercin mesajı, Wall Street’in en bilinen düşüş yanlısı stratejistlerini de fikir değiştirmeye zorluyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ralliye devam ediyor. Fed’in faiz indirim mesajı, Dow Jones’un rekor seviyelere çıkarırken, Wall Street’in en bilinen düşüş yanlısı stratejistleri de pes etmeye yaklaşıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street'in en bilinen düşüş yanlısı stratejistlerinin başında gelen Mike Wilson, Fed'in yatırımcılara 2024'te yükselişe geçmeleri için iyi bir neden verdiğini söylüyor.

Fed, önceliğini ekonomiye verdi

MarketWatch’tan Joseph Adinolfi’nin haberine göre, Wall Street, dünya genelinde hisse senedi ve tahvil ticaretindeki güçlü toparlanmanın devam edecek daha fazla alana sahip olup olmadığını tartışırken Morgan Stanley'nin baş hisse senedi stratejisti Mike Wilson, paylaştığı notta, Fed'in bu ABD ekonomisinin piyasalar için ‘faydalı bir nokta’ya doğru gitmesine rehberlik edebileceğini belirtiyor.

Amerikan Merkez Bankası (Fed) başarılı olursa, 2023 yılında S&P 500 Endeksi’nin altında performans sergileyen küçük sermayeli şirketler ve piyasanın diğer alanları, Kasım ayı başında başlayan ‘her şey rallisi’nin çok az yavaşlama işareti göstermesi nedeniyle daha da yükselmeye devam edebilir.

Wilson, Fed'in öncelikli olarak enflasyona odaklanmaktan uzaklaştığını ve bu yıl zaten görülen ekonomik büyüme yörüngesini korumaya doğru ilerlediğini belirtiyor.

Küçük ölçekli hisse senetleri de ralliye katılabilir

Wilson, “Fed, enflasyonun yeniden hızlanmasını tetiklemeden ABD ekonomisi için ‘yumuşak bir iniş’ gerçekleştirmeyi başarırsa, faiz oranlarındaki ve ekonomik görünümdeki değişikliklere karşı daha duyarlı olma eğiliminde olan küçük sermayeli hisse senetleri de Kasım ayında başlayan çarpıcı toparlanma rallisine eşlik etmeye hazır olabilir” diyor.

Küçük sermayeli hisse senetleri endeksi Russell 2000, 31 Ekim'den bu yana yaklaşık yüzde 20 oranında arttı. FactSet verilerine göre, geçen hafta, küçük ölçekli Russell 2000 Endeksi'ni takip eden ETF, kısa süreliğine Temmuz sonundan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. S&P 500 Endeksi ise aynı dönemde yüzde 12,5 oranında artış kaydetti.

Yumuşak iniş ihtimali artıyor

Wilson, “Bu hisse senetleri için yukarı yönlü bir sonuç çünkü Fed'in enflasyonu yüzde 2 hedefine kadar indirme konusunda endişelenmek yerine büyümeyi sürdürmeye daha fazla odaklanmaya başlaması durumunda bu, yumuşak iniş ihtimalinin arttığı anlamına geliyor” diyor ve ekliyor: “ABD ekonomisi, hisse senedi piyasasında geride kalanların, ABD Hisse senedi piyasası performansı açısından son dönemdeki en dengesiz yıllardan birinin ardından öncülere yetişmelerine olanak tanıyacak bir ‘tatlı nokta'ya girmelerine yardımcı olabilir.”

Wilson, “Enflasyon daha yüksek bir seviyede istikrar kazanırsa, küçük sermayeli/döngüsel/düşük kaliteli hisse senetleri bundan faydalanabilir. Elbette bu, enflasyon istatistiklerinin hala hedefin üzerinde seyretmesi nedeniyle ince bir çizgi. Rakamlar yeniden yükselmeye başlarsa, Fed tersine dönebilir ancak şu anda nominal büyüme hızlanırsa bu rotasyonu destekleyecek olumlu bir noktaya giriyor olabiliriz” diyor.

Hisse senetlerinde yükseliş için daha fazla alan var

Fed'in faiz oranlarını düşürdüğü geçmiş tarihlerdeki hisse senedi performanslarını inceledikten sonra Wilson, S&P 500 Endeksi’nin daha yüksek seviyelere çıkması için daha fazla alan olabileceği sonucuna varıyor.

Wilson, son altı haftadaki bu etkileyici kazanımlara rağmen, analistlerin 2024 kurumsal kazanç tahminlerine göre küçük ölçekli hisse senetlerinin büyük ölçekli emsallerine göre hala yüzde 30 oranında indirimli işlem gördüğünün altını çiziyor.

Bu, Wall Street'in 2023'teki en inatçı düşüş yanlısı stratejistlerinden biri olan Wilson'ın biraz daha ılımlı bir bakış açısıyla flört ettiği ilk sefer değil. Wilson, Temmuz ayındaki ralli esnasında da bir özür notu yayınlamış ve yanıldığını kabul etmişti.

Öncesinde ise Wilson, Wall Street'te 2022 yılında S&P 500 Endeksi’nin 2008'den bu yana en kötü takvim yılı performansıyla sonuçlanacak hisse senedi ve tahvillerdeki satışları öngören az sayıdaki stratejistten biriydi. Ancak Wilson, 2023 yılına girerken aşağı yönlü görünümünü sürdürdü ve 2024 için resmi tahminini 4.500 puan seviyesi olarak belirledi. FactSet'e göre bu, S&P 500 Endeksi'nin 4.744 puan seviyesinde olduğu düne göre yaklaşık yüzde 5'lik bir düşüşü temsil ediyor.

Daha yakın zamanda ise Wilson, hisse senetlerinin dördüncü çeyrekte toparlanma ihtimalini reddetmiş ancak S&P 500 Endeksi, Kasım ayında 2023'teki en büyük aylık yükselişini elde etmişti.

San Francisco Fed Başkanı Daly'den faiz indirim mesajı

 

Güvercin FED’e sert tepki: Powell sorumsuz davranıyor

 

Fed enflasyon savaşını kazandı mı?

 

Atlanta Fed Başkanı Bostic, faiz indirimi için 3. çeyreği işaret etti

 

Fed’in kendisi bile faizlerin geleceğini öngöremiyor

 

FED şüpheleri kaldırdı: Wall Street’te ralli zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena19 Aralık 2023 11:19

    ADİ VE ŞEREFİZZZZZZZZZZZZZZZ.....BİZDEN NE ALACAĞIN VE VERECEĞİN VAR İDİ DE  NOTUMUZU YÜKSEKMEDİNNNNNNNNNNNNNN......ALLLAH BELANI VERSİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN