E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's: Havacılık sektörü 2023'e kadar toparlanamayacak---

Moody's: Havacılık sektörü 2023'e kadar toparlanamayacak

Moody's: Havacılık sektörü 2023'e kadar toparlanamayacak
04 Haziran 2020 - 23:14 borsagundem.com

Moody's, Kovid-19 salgınından etkilenen havacılık sektörünün 2023'ten önce tamamen toparlanamayacağını öngördüklerini açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından etkilenen havacılık sektörünün 2023'ten önce tamamen toparlanamayacağını ve sektörün derin yapısal değişikliklerle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Moody'sden yapılan açıklamada, hava yolu yolcu talebindeki ciddi durgunluğun 2021'de de devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, "Havacılık sektörü 2023'ten önce tamamen toparlanamayacak ve derin yapısal değişikliklerle karşı karşıya kalacak." ifadesi yer aldı.

Kuruluşun açıklamasında, sağlıkla ilgili endişeler, kurumsal seyahat politikalarındaki değişiklikler, uluslararası seyahatteki olası kısıtlamalar ve daha düşük gayrisafi yurt içi hasıla ile yükselen işsizlik nedeniyle azalan harcamalar nedeniyle yolcu talebinin 2022'ye kadar sınırlı olacağı aktarıldı.

Havacılık sektöründeki talebin 2023 yılında 2019'daki seviyelerine yaklaşabileceğinin belirtildiği açıklamada, Kovid-19 salgınına ilişkin belirsizliğin öngörü yapmayı zorlaştırdığı aktarıldı.

Açıklamada, birçok hava yolu şirketinin borç yükü pahasına likiditelerini artırdığına işaret edilerek, daha güçlü ve devlet destekli hava yolu şirketlerinin mart ayından bu yana likiditelerini önemli ölçüde artırdığı kaydedildi.

Çoğu hava yolu şirketinin 2023'e kadar önemli ölçüde borçlanacağının vurgulandığı açıklamada, kuruluşun 25 Mayıs'tan bu yana 13 hava yolu şirketinin kredi notunu düşürdüğü ve 6 hava yolu şirketinin ise notunun teyit edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, havacılık endüstrisinin önemli yapısal değişikliklere uğrayacağı, ticari havacılık imalatı ve tedariği, havaalanı, seyahat ve hava yolu hizmetleri gibi ilgili sektörlerde de etkilerin hissedileceği bilgisine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erdal05 Haziran 2020 08:14

    Erdal.ne kadar saçma bir yatırımcı zihniyeti var turkiyede.lan yabancı çıkmış o olmuş bu olmuş yatırımcıysan fırdat geçmiş al bekle işte.yabancı geldiğinde bilonça piyasa duzeldığinde kakcan hisseyı yuksekten alıp.yatırımcı adam böle hsvada ufak ufak mal toplar.inanın şu çığıranların hepsi şu ülke bitti yicek ekmek bulamıcaksınız ekonomi çöktü deyen hükümet düşmanları.ömürleri boyunca sürünüp çığırgan yapılarından vazgeçmiceklerdir.zihniyet bozuk hr şeye mualefetler çoğu hszımsızlıktan şeker tansiyon hastası oldu.turkiye yatırım yapılcak en guvenli ülkelerden biri bunu unutmayın corclar.

  • Osman05 Haziran 2020 04:41

    Gelde anlat sen bizim yatırımcıya. Gavur %8o den 55 e düşmüş hissede. Adam koçum benim diyip dalıyor tüp e. Len oğlum hamallık yapmayın. Uçaklar kol gibi zarar yazdı, 2ç muhtemelen daha beter gelecek. Yoook abi, aselsan kötü kaat, sen gir pegas, malum kanaldan ikide güzellerin,,,

  • Bir Dost05 Haziran 2020 01:53

    Burada bahisi gecen firmalar Hepinizin bilecegi Emirates Qatar Lufthansa AirFrance Delta American Airlines gibi filolari inanilmaz buyuk maliyetleri korkunc yuksek ve kriz aninda manevralari olaganustu zor agir vasitalar gibi dusunun.Turkiyedeki havayolari Firmalarimiz bu firmalardan cok cok cok daha iyi yonetiliyor cok daha gucluler emin olun.Ucak icinde 9 katli tuvalet kagidi kullanan Jumbo marka catal kasik kullanan Lufthansa ile Plastik catal kasik servis eden Pegasusun krize verecegi yanit manevra kabiliyeti dayanikliligi maliyet dusurebilme unsurlari ne denli daha avantajliyiz yuzlerce kalem yazarim size buraya emin olun.Sizler nasil krizi firsata cevirmek icin senet aliyorsaniz firmalarimizda bu krizi firsata cevirecek adimlari hizla atiyor emin olun.Her gordugunuz batan havauoluna iflas eden isci cikaran kuculmeye giden havayolu haberine sevinin.Bizlerin onu aciliyor.Ve unutmayin bu yil sonu Ab ile vizesiz dolasim serbest olacak kasim aralik gibi

  • Osman05 Haziran 2020 04:42

    1ç zararlarından haberiniz varmı? Uçuyorken o zararlar!!!

  • Wers05 Haziran 2020 01:23

    Pegasus ve thy balon takasların bakın yabancı satmış hala bunu neden alırsın ki sonra da ağlarsınız sağda solda

  • Ali veli 04 Haziran 2020 23:49

    Alladılar pulladılar, zavallı ky.cıya yıktılar bile. Hemen hergün, ekonomi kanalı da dahil, tüm aracılar pegasus reklamı yaptı. Millet soyuldu, baronların cebi doldu.

  • Osman05 Haziran 2020 04:37

    Aynen. Hatta bi tanesi o malûm kanalda hızını alamadı ve tarihe geçen şu utanç dolu lafı etti : aselsanı tavsiye etmiyorum, hareket zayıf

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU04 Haziran 2020 23:39

    bizimkiler milletin ellerine çoktan verdiler bile hayırlı traşlar.pegasusu 100 TL 10 TL yükseltip bir verdiler sonra 23 TL yaptılar sonra yine 60 TL yapıp yine verdiler.hayırlı traşlar beyler.

  • Hüsnü04 Haziran 2020 23:52

    Ky.cıyı fazla suçlamak gerekmez, niye dersen, bombardımana tutuldu ky.cı. Pegasusun faziletleri annatıldı üç aydır gece gündüz.

  • Bika04 Haziran 2020 23:34

    Havacılık hisseleri dış turizm eski günlerine dönene kadar cazip olmayacak.

  • Toparlamacı04 Haziran 2020 23:34

    Ohooo borsada topladı bile bu herif çok geri kalmış.