E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMobius’tan Adani yorumu---

Mobius’tan Adani yorumu

Mobius’tan Adani yorumu
04 Şubat 2023 - 19:13 borsagundem.com

Hindenburg raporu ile hisseleri alaşağı edilen Hindistanlı Adani Group küresel piyasaların gündeminde. Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Adani’nin ek hisse satışına şirketin aşırı borçları nedeniyle girmediğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gelişmekte olan piyasalarda gerçekleştirdiği başarılı yatırımlarla ünlenen Mark Mobius iki haftadır küresel piyasaları sarsan Adani Enterprises hakkındaki görüşlerini paylaştı. Ünlü yatırımcı, Adani’nin yoğun hisse satışlarıyla birlikte yılan hikayesine dönen en son olarak da iptal olan hisse satışına katılmadığını açıkladı.

Mobius Capital Partners’ın Kurucu Ortağı Mobius Bloomberg’teki açıklamasında, “Tüm konu borçlarla ilgili. Şirket ve ortakları ağır borçlar altındalar ve bu bizi korkutan asıl konu oldu” ifadelerine yer verdi.

Ünlü yatırımcı Adani Enterprises ve Adani Group'u çevreleyen sorunların bu kuruluşlara özgü olduğunu söyledi:

“Hindistan yine de büyüyecek. İnanılmaz bir ülke; inanılmaz beklentiler, yüksek büyüme, genç nüfus var. Bence şu anda görmekte olduğumuz sermaye piyasalarında her zaman karşılaştığınız türden tipik bir skandal ve etkileri geçecek.”

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’li açığa satış araştırmaları firması Hindenburg Research’ün iki yıllık bir çalışmanın ardından geçen hafta çarşamba günü açıkladığı raporla birlikte Adani Enterprises hisseleri çöküşe geçmişti. Raporda ünlü milyarder Gautam Adani ve şirket yönetimi offshore paravan şirketler üzerinden borsa manipülasyonu ve mali yolsuzluklarla suçlanıyordu.

Raporun ardından hisse senetlerindeki sert düşüşler Adani grubundaki halka açık şirketlerin piyasa değerini 100 milyar doların üzerinde düşürdü. Çöküşün ardından Hindistanlı grup daha önceden planladığı ve talep topladığı 2,5 milyar dolarlık hisse satışını da rafa kaldırdı.

Mobius, Adani'yi çevreleyen kargaşanın bir sonucu olarak bankaların daha temkinli olacağını söyledi:

“Bu kriz yüksek borçlu şirketlerin bazılarını etkileyecek. Ancak güçlü bilançoları ve düşük borcu olan şirketler iyi performans göstermeye devam edecek.”

Hindistanlı iş insanı Gautam Adani, Hindenburg'un raporunun "kötü niyetli planlanmış bir saldırı" olduğunu ve raporun gerçeklere dayanmadığını savunuyor. Açığa satış firması Hindenburg ise suçlamalarında diretiyor.

Adani 1 haftada 100 milyar dolar kaybetti

 

Adani Group’tan öfke dolu savunma

 

Asya'nın en zengin adamı yıkıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA05 Şubat 2023 21:16

    Yakında bu olayı kullanacakdır hiç süpheniz olmasın.bu rakan öyle yenilir yudulur bir rakam değil.bir ülkenin gayri safi rakamlarından dahi fazla rakam.

  • Yorum04 Şubat 2023 22:14

    Manipülasyon mu dediniz o türkiyede her hissede var hindenburg türkiyeye gelsin manipülasyonu alasınını bulur hemde city den patronlar yapıyor

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ04 Şubat 2023 20:21

    Ekonomik hayatta her zaman temkinli uyanık hareketli  ve güçlü olacaksın açık vermeyeceksin  boşluğunu buldum mu dalarlar.

  • Faruk yakut 04 Şubat 2023 19:37

    Bu adam.zaman zamn ergli de alıyor.isdemir.ayri