E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMobius'dan yatırım tavsiyesi---

Mobius'dan yatırım tavsiyesi

Mobius'dan yatırım tavsiyesi
29 Kasım 2013 - 06:57 borsagundem.com

Yatırım uzmanı Mark Mobius, Yunanistan'ın 'gelişen piyasa' statüsüne düşürülmesiyle birlikte bu ülkeye yatırım yapabileceğini söyledi

Ünlü yatırımcı Mark Mobius'tan Yunanistan'a yatırım açıklaması geldi. CNBC'ye konuşan Mobius, Yunanistan'ın 'gelişen piyasa' statüsüne düşürülmesiyle birlikte bu ülkeye yatırım yapmayı düşünebileceğini söyledi.

Yunanistan'ın statüsü geçtiğimiz yaz MSCI tarafından 'gelişmiş piyasa'dan gelişen piyasaya düşürülmüştü. MSCI'ın kararı bu haftadan itibaren geçerlilik kazandı. "Bankaları yakından takip edeceğiz. Birçoğu daha şimdiden değer kazandı" diyen Mobius Yunanistan'a yatırım yapıp yapmayacağının henüz kesinlik kazanmadığını da ekledi.

EURO BÜYÜK BİR BAŞARI
Ünlü yatırımcı buna ek olarak Euro Bölgesi'nin dağılacağını düşünmediğini belirterek, "Bence Euro para birimi büyük bir başarı oldu. Ancak Avrupa'da asıl sorun, devletlerin piyasadaki etkisinin aşırı fazla olması" dedi.

PİYASALAR FED SONRASI AYAKTA KALIR
Mobius, Fed varlık alımlarından çekilmeye başladığı takdirde bunun gelişen piyasalardaki fiyat değerlemelerini raydan çıkarmayacağını düşündüğünü söyledi. Yatırım uzmanı, ABD piyasalarındaki rallinin de bir süre daha devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)