E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Mobius'dan piyasalar için kritik yorum---

​Mobius'dan piyasalar için kritik yorum

​Mobius'dan piyasalar için kritik yorum
29 Ocak 2014 - 20:11 borsagundem.com

Templeton fonu başkanı Mark Mobius, gelişen piyasaların tekrar para akışına kavuşacağını düşündüklerini söyledi

Templeton Emerging Markets Group fonunun başkanı Mark Mobius, yatırımcıların ABD'deki boğa piyasasının keyfini çıkardığını ve bunun birçok aşırı ağırlıklı pozisyonlara sebep olduğunu söyledi. 

Mobius, "Gelişen piyasaların hâlâ hızla büyüdüğü, borçlarının gayrısafi yurtiçi hasılaya (GSYİH) oranının düşük olduğu ve yüksek döviz rezervlerine sahip oldukları göz önünde bulundurulursa, paranin tekrar gelişen piyasalara akış sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullanırken, bu nedenlerle 2014'ün gelişen piyasalar için iyi bir yıl olacağını söyledi. 

Ayrıca, "Faiz oranı artırımlarının para birimlerindeki düşüşü önleme etkinliği, ülkeye ve faizin artırılma oranına bağlı" diyen Mobius, Hindistan'da plan işliyor. Türkiye için ise henüz bir netlik yok" sözlerini kullandı. 

Mobius, bazı ülkelerdeki yaklaşan seçimlerin görünümü biraz daha bulanıklaştırmasına rağmen, yüksek faiz oranlarının gelişen piyasalara tekrar akış sağlayabielceğini de belirterek, "Faiz artırımına rağmen çok büyük akış görülmeyecek, fakat en sonunda bu gerçekleşecektir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat30 Ocak 2014 03:25

    tttt kardeşim kesinlikle çok haklısın....... zaten bizimkilerr ekonomi çöktükçe kına yakıorlar......ekonomıst bbozuntuları

  • tttt29 Ocak 2014 23:27

    bizim ekonomistlerde bu yatırımcı mobios gibi konuşsa bizimkiler felaket tellalı gibiler

  • m. kara 29 Ocak 2014 20:36

    bu adam yaklaşık altı ay önce türkiyede borsa 60.000 seviyelerine gelirse alıma uyğun olur diye bir beyanda bulunmuştu. işte bunun gibi para babaları hem faizden, hem dolardan hemde borsadan istediğini alıyor. adamlarda para gani. öpecek yer arıyorlar.