E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMobius: Borsalardaki balon yatırıma engel değil---

Mobius: Borsalardaki balon yatırıma engel değil

Mobius: Borsalardaki balon yatırıma engel değil
08 Mart 2021 - 12:15 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Mark Mobius kripto para piyasalarında ve kâr getirmeyen şirketlerde devam eden piyasa balonu konusunda uyardı. Ancak Mobius spekülatif olmayan güçlü yatırımların kazandırmaya devam edeceğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gelişmekte olan piyasaların yaptığı yatırımlarla bilinen 84 yaşındaki ünlü yatırımcı Mark Mobius, kripto para birimleri ve yatırımcıların kâr amacı gütmeyen şirketlere yığılmasıyla devam eden çılgınlığın etkisiyle küresel finans piyasasının belirli bölgelerinde bir balon oluştuğu konusunda uyardı.

Mobius Financial News’e verdiği röportajda, “Piyasanın bazı alanlarında, özellikle net olmayan kripto para piyasasında ve devam eden bilanço kayıpları olmasına rağmen, şu veya bu nedenle popüler olan bazı şirketlerde bir piyasa balonun içerisindeyiz" dedi.

Ünlü yatırımcı, "Ancak bu durum, yatırımcıların özkaynak yatırımlarından geri çekilmeleri gerektiği anlamına gelmez, çünkü bilanço artışları ve güçlü bilançoları kanıtlanmış olan sağlam şirketlere yapılan yatırımlar uzun vadede iyi sonuç vermeye devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Mobius'a göre, "yanlış merkez bankası politikaları" faiz oranlarının "gerçekçi olmayan oranlarda düşmesine" yol açtı ve bu da yatırımcıları diğer getiri kaynaklarını takip etmek yönünde teşvik etti. Ünlü yatırımcıya göre bu durum yatırımcıları makul getiri sunmayan banka mevduatlarından çekilerek spekülatif yatırımlara eğilmek konusunda yönlendirdi. Mobius, “Bu nedenle kâr üretmemesine karşın kâr umudu üreten şirketlere ve kripto para birimlerindeki muazzam spekülasyona sahibiz” dedi.

Bir piyasa balonunun patlamasından endişe eden tek kişi Mobius değil.

Çin'in bankacılık düzenleme biriminin başındaki isim Guo Shuqing bu hafta başlarında yaptığı açıklamada, Avrupa, ABD ve diğer gelişmiş ülkelerdeki finansal piyasaların "reel ekonomiyle ters yönde çalışan" yüksek seviyelerde işlem yapmasından endişe duyduğunu söyledi.

2 Mart'ta Pekin'de gazetecilere verdiği demeçte Shuqing "Yabancı mali varlıklara yönelik balonun bir gün patlamasından gerçekten korkuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Artan endişeler, geçen yıl Kovid salgınının başlangıcından beridir yükseliş eğiliminde olan ABD teknoloji hisseleri de dahil olmak üzere halka açık birçok şirket üzerine yapılan yüksek değerlemelerin yarattığı ortam nedeniyle gerçekleşiyor. Yatırımcılar aynı zamanda bu yıl değeri %55 artan Bitcoin’e yatırım yapmaya devam ediyor. Kripto para birimi 2020’de %400’den fazla değer kazandı.

Teknoloji hisselerine yeni rakip

 

Tahvil faizlerindeki artışa Yellen yorumu

 

Stratejistler ECB’yi bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)