E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder yatırımcı: Korona virüs sonrası büyüme patlaması bekleyin---

Milyarder yatırımcı: Korona virüs sonrası büyüme patlaması bekleyin

Milyarder yatırımcı: Korona virüs sonrası büyüme patlaması bekleyin
16 Kasım 2020 - 10:11 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Bill Ackman korona virüsün önümüzdeki birkaç ay “çirkinleşebileceğini” ancak virüsün ortadan kalkmasının ardından “büyüme patlaması” beklendiğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi ABD’de giderek kötüleşirken, milyarder yatırımcı Bill Ackman önümüzdeki üç dört ayın ekonomik iyileşme açısından korkutucu olacağını düşünüyor. Ancak korona virüs aşısının uygulamalarının başlamasının ardından, Pershing Square Capital Management’ın kurucusu Ackman, ekonomide büyüme patlaması döneminin başlayacağını ön görüyor.

Korona virüs vakalarında dünya çapında bir artış beklentisinin endişe verici olduğuna dikkat çeken Ackman, önümüzdeki birkaç ayın pandemi açısından “çirkinleşeceğini” ve ekonomi için “zorlu” olacağını söyledi. Ackman’a göre zorlukların en dikkat çekici olacağı nokta New York olacak çünkü birçok işletme, soğuk hava nedeniyle dış mekan faaliyetlerini durdurmak zorunda kalacak.

Ancak ümit veren bir makro ekonomik ve politika ortamı, Ackman’a göre aşının bulunmasıyla büyümeyi destekleyecek. Uzman yatırımcı, ABD Merkez Bankası’nın desteğinin önemli olduğunu ve bölünmüş bir kongrenin politikaları ılımlı bir seviyede tutacağını söyledi. Aynı zamanda pandemi sürecinde tasarrufun artması da, yatırımcıya göre öne çıkan bir faktör olacak.
Ackman, en fazla büyümeyi görecek olan sektörlerin, en fazla darbe alanlar olacağını söyledi. Bunlar hizmet sektörü şirketleri olacak. Dow Jones’un ABD otel ve konaklama endeksi, son dönemdeki yukarı yönlü harekete rağmen, bu yıl %40 düşüş yaşadı. S&P’nin gıda ve içecek endeksi ise neredeyse %25’lik kaybını telafi etti ve Ocak ayından bu yana %11 yükseliş gösterdi.

Ackman önümüzdeki üç ila dört ayın restoranlar için zorlu geçeceğini tahmin etse de, favori hisselerinden biri olan ve bu yıl %46 yükseliş gösteren Chipotle gibi güçlü sermayeli ve dijital dönüşümünü tamamlamış şirketlerin iyi performans göstermeye devam edeceğini düşünüyor. Bir bütün olarak sektör, pandemi sonrasında “en iyi zamanlarını” yaşayacak.

Forbes’un haberine göre, 

Ackman’ın sahip olduğu restoran hisseleri arasında Burger King ile Popeye’nin ana şirketi Restaurant Brands ve Starbucks var. Chipotle ile birlikte, Ackman bu iki şirketin pandemi sonrasında şubelerinde bir artış görüleceğini düşünüyor. Restaurant Brands hisseleri bu yıl %11 düşüş gösterirken, Starbucks %6 yükseldi.

Pandemi sonrası yükseliş aynı zamanda sağlık ve ilaç sektörlerinde de görülecek. Ackman’a göre, ekonominin durumu ve Wall Street arasındaki tutarsızlık pandemi sürecinde genişlemiş olsa da, dijital şirketlerin etkinliği ve müşteri talebinin görülmüş olması, korona virüs sonrası dünya girişimciler için oldukça iyi bir dönem olacak.

Ackman, boğa piyasası taraftarı tahminleri hakkında “yıl boyunca, harcamaların durmasıyla birlikte büyük bir birikim var” dedi. Açıklamasının devamında “insanlar bunun ardından ‘anı yaşamaya’ yönelecek. Bunun sonucunda seyahat sektörü ve restoranlarda dev bir büyüme patlaması olacak” ifadelerini kullandı.

Küresel piyasalarda risk iştahı toparlanıyor

 

Borsa İstanbul'da yeni hafta yeni rekor

 

Ekonomide yeni dönem güçlü yükselişler getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)