E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMike Novogratz: Spot Bitcoin ETF’si 4-6 ay içinde onaylanabilir---

Mike Novogratz: Spot Bitcoin ETF’si 4-6 ay içinde onaylanabilir

Mike Novogratz: Spot Bitcoin ETF’si 4-6 ay içinde onaylanabilir
09 Ağustos 2023 - 12:43 borsagundem.com

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, spot Bitcoin ETF’leri için asıl meselenin onaylanıp onaylanmamak değil, zamanlama olduğunu söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sene başından bu yana gösterdiği yüksek performansla yatırımcısına en çok kazandıran yatırım araçlarının başında gelen Bitcoin için yatırımcılar, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanıp onaylanmayacağı ya da ne zaman onaylanacağı konusunu odaklarına almış durumda.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması senaryosu, yatırımcılar için yeni bir boğa piyasasını başlatacak en önemli katalizörlerin de başında geliyor.

4-6 ay içinde

Beincrypto’dan Josh Adams’ın haberine göre, kripto endüstrisinin önde gelen isimleri ise spot Bitcoin ETF’leri için asıl konunun ‘onaylanma’yla değil 'zaman'la ilgili olduğunu söylüyor. Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, onay sürecinin en geç 4-6 ay içinde gerçekleşeceğini öngörüyor.

Novogratz'a göre, bir BlackRock ve Invesco spot Bitcoin ETF onayı, ‘bir evet veya hayır değil, bir zamanlama meselesi' niteliği taşıyor. Novogratz, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) muhtemelen ‘dört ila altı ay içinde’ spot Bitcoin ETF’lerine onay vermesini bekliyor.

Bu yıl itibarıyla 8,59 trilyon doların üzerinde varlığa sahip dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock, 16 Haziran'da spot Bitcoin ETF’leri için ilk başvuru yapan kurum oldu. BlackRock’ı hemen ardından Invesco, WisdomTree, ARK Invest ve kısa süre sonra da Valkyrie ve birkaç yatırım şirketi daha takip etti.

SEC, spot Bitcoin ETF'sini onaylayabilir

Galaxy CEO'su Mike Novogratz, 8 Ağustos'taki kazanç çağrısında, BlackRock ve Invesco'nun uygulamalarının bazı iyi haberler getirebileceğini açıkladı. Novogratz, sahip olduğu bilgilerin hem BlackRock hem de Invesco içindeki kaynaklarca onaylandığının altını çizdi. Buna göre, her iki kurum da, spot Bitcoin ETF’lerinin onayı için sadece ‘zamanlama’ya odaklanmış durumda.

Invesco, Eylül 2021'de Invesco Galaxy Bitcoin ETF başvurusu yapmak için Novogratz'ın Galaxy Digital şirketiyle ortaklık kurmuştu. BlackRock’ın yeni bir başvuru dalgası başlatmasının ardından ise şirket, 21 Haziran'da yeniden başvuruda bulundu. Görüşmede Novogratz'ın, firmaların pazar payı için ‘kedi köpek gibi savaşacaklarını’ söylediği bildiriliyor.

Doğrudan sahip olma zorunluluğu ortadan kalkacak

Spot Bitcoin ETF'si, Wall Street için de heyecan verici bir gelişme olmaya aday gözüküyor. Bunda, yatırımcıların son 10 yılın en başarılı varlığına doğrudan sahip olmak zorunda kalmadan yatırım yapmalarına olanak tanımasının büyük etkisi bulunuyor.

Kripto sektöründe yatırımcıların cüzdanlarda ve dijital varlıklarda gezinmesi karmaşık bir iş olabiliyor. Bu yeni finansal ürün, yani spot Bitcoin ETF’si, kurumların ve yatırımcıların Bitcoin’in fiyat hareketlerini geleneksel finans tarafından desteklenen bir şekilde takip etmesine olanak tanıyor.

Spot Bitcoin ETF’sinin onaylanma olasılığı artıyor

 

Wall Street, spot Bitcoin ETF’lerini neden bu kadar çok istiyor?

 

SEC, spot Bitcoin ETF’lerini onaylayabilir

 

Borsa kahininden Bitcoin için halving öncesi 140 bin dolar tahmini

 

JPMorgan'dan Bitcoin borsa yatırım fonu raporu

 

BlackRock, Bitcoin ticaretini daha ucuz hale getirmek istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)