E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez swap faizlerini yükseltti---

Merkez swap faizlerini yükseltti

Merkez swap faizlerini yükseltti
09 Ekim 2020 - 10:09 borsagundem.com

Merkez Bankası swap işlemleri TL faiz oranını yüzde 11,75'e yükseltti

Merkez Bankası, haftalık döviz swap işlemlerinde kullandığı TL faiz oranını 150 baz puan artırdı.

Merkez Bankası daha önce yüzde 10,25 olarak uyguladığı faiz oranını yüzde 11,75'e çıkardı.

Banka en son 25 Eylül tarihinde faizi yüzde 9,25'ten yüzde 10,25'e yükseltmişti.

Borsa haftanın son işlem gününü kazançlı tamamlar mı

Yatırım fonlarıyla ilgili yeni düzenleme

Ağaoğlu: ABD seçimleri Türkiye'yi zorlayacak

2021 yılında 255 milyar bütçe açığı öngörülüyor

Yabancıların en fazla sattığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz 09 Ekim 2020 13:42

    Baba parası diploma alanların ile veya çakma iktisat kamu yönetimi dalan diplomaları alanların ülke ekonomisin yönetmedinin sonuçları!! Ülkede üniversiteler de berbatlaştı, hele hele bazı bazı özel ünviteler para ile diploma dağıtma ofisleri gibi işliyor. Universiteyi kazananayacak potansiyeldeki paralı adamlar en düşük puanlarla buralardan diploma alıp, ülke kurumlarının başına geciyorlar, paralı ailelerinin politik İlişkiletinden dolayı. Yola devam

  • mantıksız mantık09 Ekim 2020 12:35

    Trafik cezası ödemekten bıktım. Levha yok, işaret yok,  sinyalizasyon yok, bildirim yok. E devlete giriyorsun vergi dairesine borcun var. Evler emektup gelmez, ceza kesenler seni bilgilendirmez. İtiraz etmeye çalıştım aradan geçmiş 3 ay, araç kamerama baktım sıfırlamış. Benim zamanımda levhası olmayan yerden yazmışalAr cezayı, şiMDİ itiraz için resim çekmeye gittim. UYARI LEVHALARI sıfırdan pırıl pırıl takılmış. KANUN var itiraz edemezsin diyorlar. Yahu o gün olmayan uyarı ve levhalar yüzüne, ispat edemediğimden ceza kesiyorlar. Gerçekten kanunu istirmat edip, paramı aldılar. Sosyal medyadnaaraştırdım, oy verenler bile, oy atmam diyor. Kanunu suistimal etmek ve ceza kesmek için fırsat kolluyolar diyor. Gerçekten başıma geldi, Hakkaten, haksız olduk kanunu işletenlerin karşısında, suçlu olduk. Allah büyük.

  • Yorum09 Ekim 2020 11:40

    Dolar 8 TL olmuş günaydın beyler!! Zamanında atılması gereken adımlar geç kalınca bir etkinliği kalmıyor. Tabi tüm bunlar ve dolar, ekonomi bakanımızı ilgilendirmiyor...

  • Cello09 Ekim 2020 11:31

    MB yönetilmiyor... gec hamleler alınmayan onlemler ...sonra bahane uretmeler... bu işin sonu yüksek devalosyon ve de ülkenin fakirlesmesi ....dogrumu? Beyler.

  • metallica09 Ekim 2020 11:23

    ''Bu günkü mücadelemizin amacı tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın tam sağlanabilmesi ise ancak mali bağınısızlık ile mümkündür. Bir devletin aslı bağımsızlıktan yoksun olunca o devletin bütün hayatı bölümlerinde bağımsızlık sakat durumdadır. Çünkü her devlet organı ancak maliye ile yaşar. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile uygunluğu ve denk olmasıdır. Bundan dolayı devlet yapısını yaşatmak için dış ülkelere başvurmadan ülkeyi gelir kaynakları ile yönetmek çözüm ve önlemlerini bulmak gereklidir ve bulunabilir.'' Mustafa Kemal 1922

  • Bika09 Ekim 2020 11:23

    Hesap günü gelince dövize endeksli tahvillerin,köprülerin, tünellerin ödemesini kim yapacak! Vergisini ödeyen vatandaşın  paraları dünya rekoru kıran döviz faizine gidiyor.

  • Piskevit09 Ekim 2020 11:19

    Faiz lobisi bir kez daha galip gelmiştir. Şahsım ve milletim adına faiz lobisini kutlar başarılar temenni ederim.

  • acacu09 Ekim 2020 11:15

    Devlet kendi vatandaşının birikimlerinin enflasyon karşısında küçülmesine göz yumarken, dış güçlere yüksek faiz ile para aktarıyor. Dün hazine 6,5 faizle dolar borçlandı. Şimdi kimmiş gerçek faiz lobisi? Uyan artık %50. 

  • zırtapoz09 Ekim 2020 10:36

    dün birileri biz kimsenin önünde eğilmeyiz diyordu. faiz lobisi hariç demeliydi

  • muck09 Ekim 2020 10:24

    Hep aynı hikaye, zamanında  1 puan artırmaz şimdi 3 - 5 3 5 arttırma çalışır.. Arkadaş sen üretmeyen devlet modeli seçtin. Bu işler , kanunlar, üreten devletlerin ekonomisinde denge sağlar. ani şok durumlarda. yahu 1 tahe fabrika kalmadı elinde, gavura ona buna sattık, satılanların yarısıda iş yapmıyor. aldılar teşvikleri destekleri bedavaya kaldı fabrıkalar ellerınde, bir çok çoğu faliyet dışı işlemiyor. alanlar zaten karda hepsi istisnalarla faiz kredi vb teşvikler.e ne oldu ? ekonomite saldırı işte burda oldu. kimse senin TL ne swapına, faizine saldırmıyor. Asıl saldırı reel olarak bu içimde oldu. bir sürü fabrika sayabilirim şuan dumanı tütmeyen... süt fabrikaları mesala... araplar aldı, sonra kaçtı... 

  • fafa09 Ekim 2020 10:44

    Satılan fabrikalar -hem de bedavaya- bizi yaktı.Kim verdi bu aklı bunlara ?Seka,içki fabrikaları,şeker fabrikaları...Gel bunları yeniden kur desen gücün yetmez.

  • Okie Dokie09 Ekim 2020 10:23

    Hiçbir etkisi olmaz. Yeşil soğan 7.90-8.00 bandında PPK toplantısına kadar gider gelir.

  • Mucise Reis ;)09 Ekim 2020 10:18

    300 fabrikayı aynı anda açtık. x şehrimizde....Hatta kapalı olmayanları yeniden yeniden açtık. Gel görki hala ihracatta tık yok :D nasıl oluyor bu işler ? Kim yalan söylüyor. Verielr ebakıyoruz şahane, enflasyon istenen seviye, usd bizleri ilgilendirmiyor, işsizlik düşüyor, alım gücü artıyor, tuik verili halkulade... ee sorun ne ?