E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez piyasayı rahatlatacak mı---

Merkez piyasayı rahatlatacak mı

Merkez piyasayı rahatlatacak mı
21 Ocak 2014 - 08:38 borsagundem.com

BİST 100 endeksi dün 64.841 - 66.091 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü yüzde 0,20'lik değer kazancı ile 65.763 puandan kapattı

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
"Endeks haftaya tedirgin başladı…
BİST 100 endeksi dün 64.841 - 66.091 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 0,20'lik değer kazancı ile 65.763 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık ve sanayi endeksi günü yatay kapatmıştır.
Hafta başında ABD piyasaları tatil nedeni ile kapalıydı. Euro Bölgesi'nde Almanya ÜFE verisi beklentinin hafif üzerinde gelirken İtalya'da sanayi siparişleri verileri beklentilerin üzerinde gelmiştir. Avrupa borsaları ağırlıklı olarak gelen hisse bazlı haberlerle daha çok satıcılı seyretmiştir. Asya borsaları ise Çin'in büyümesindeki yavaşlama ile satıcılı seyretmişken, bugün dünkü kayıpların geri alındığını görüyoruz. Gelişmekte olan ülke borsalarında pozitif bir seyir gözlenirken,  ABD ve Avrupa vadelilerinin de artıda olduğu görülüyor.

Yurtiçi piyasalar ise kritik bir haftaya girmiştir. Dün içerideki tansiyon ile TCMB kararı öncesi ve Asya tarafında Çin büyümesinin gelişen ülke ekonomilerinde satışlar getirmesinin etkisi ile beraber BİST 100 endeksi karışık bir seyir izlemiş ve günü hafif artıda kapatmıştır. Endekste bugün TCMB'nin faiz artırmayacağına yönelik beklentilerin yoğunlaşmasıyla tedirgin hava gün boyunca devam etmiştir.

Bugün ABD ve Asya tarafında önemli bir akışı bulunmazken Euro Bölgesi'nde Almanya ve Euro ZEW endeksi verileri takip edilecektir.

Yurtiçinde ise TCMB'nin faiz oranı kararı piyasalar tarafından izlenecektir. Piyasa beklentisi TCMB'nin faizlerde değişikliğe gitmeyeceği yönünde ağırlığını koruyor. Bununla birlikte özellikle kur tarafındaki ateşin bir türlü sönmüyor olması, Merkez Bankası'nın olası agresif bir aksiyon içine girmesini de olası kılmaktadır. Burada fiyatların içinde olmayan bir müdahalenin, yani piyasanın beklemediği derecede agresif bir müdahalenin, referans faizde yukarı yönlü 75 - 100 baz puan civarında bir güncelleme gibi, kuru rahatlatabileceği gibi endekste de destekleyici olabileceğini düşünüyoruz. Artan tansiyon ile volatilitenin (oynaklığın) artması sonrası TCMB'nin alacağı karar kritik önem taşımaktadır.

Teknik açından endeksin 66.000 seviyesinin aşağısında kalmaya devam etmesi durumunda endekste 64.500 desteğine doğru gevşeme görülebilir. 66.000 direncinin yukarı yönlü kırılması endekste 68.000 direncine doğru toparlanma getirebilir.
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 66.000/68.000/70.000  destek seviyeleri 64.500/63.000/61.500 olacaktır."
 ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)