E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıklayacak---

Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıklayacak

Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıklayacak
19 Ocak 2023 - 08:20 borsagundem.com

Merkez Bankası bugün yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Faiz tek hanede ve geçtiğimiz toplantı özetlerinde bu durumun bir süre daha devam edeceğine dair sinyaller verilmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün saat 14:00'de faiz kararını açıklayacak. Faizi tek haneye indiren Merkez Bankası'ndan uzmanlar bir değişiklik beklemiyor. Enflasyon tarafında gerçekleşmeye başlayan gerileme eğiliminin ivmesiyle birlikte faizin yüzde 9 seviyesinde kalması bekleniyor.

Faiz kararı öncesinde Borsa İstanbul son 5 işlem gününde yükseliş gösterdi ve tarihi yüksek seviyelerine yeniden yaklaştı. Döviz kurlarında ise ılımlı hareketlenmeler gözlemleniyor. Dolar 18,80, euro ise 20,31 lira seviyelerinde işlem görüyor. Altın fiyatları ise Ons tarafında 1900 doların üzerinde gram tarafında da tarihi yüksek seviyelere yakın olarak 1153 liradan işlem görüyor. Kripto para birimleri ise ABD ve AB'den gelen pozitif veriler eşliğinde hafif yükseliş hareketi yapsa da lider kripto para birimi Bitcoin 21 bin dolar seviyesini aşmakta zorlanıyor.

Merkez Bankası'ndan bankalara faiz uyarısı!

 

Merkez Bankası'ndan TL mevduatları için yeni teşvik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum19 Ocak 2023 10:42

    bitik kokuşmuşluk her yanı sarmış

  • Adoş karabulut19 Ocak 2023 10:04

    Güncelleme adını faiz için de kullanmalı

  • Uğur19 Ocak 2023 09:52

    Bankalara çakarlar

  • borsacı19 Ocak 2023 08:52

    merkez bankası faiz haram politikasından vaz geçip TL itibar getirmesi lazım yaşım 60 bu merkez bankası kadar ekenomiden anlamayan zır cahil bir başkana hiç rastlamadım piyasadan kopuk seri para basıp enflasyonu körüklüyor .başkada hiç bir icraatı yok.enflasyon halkı kemiriyor gözlerinde sorun var görmüyor konut fiyatları her gün zamlanıyor kardeşim faizi artır piyasaya istikrar gelsin başı boş parayı piyasadan çek.

  • Mucise Reis : )19 Ocak 2023 08:43

    Ah merkez ah.... Zamanında fazi düşürmeseydin. şuan enflasyon böyle uçmazdı... ücretli tek tik asgari ücret... emekli tektip maaş 5,500  almaz idi.. fakirlik açlık 20,000 tl olmaz idi ... Bu saatten sonra,karar aldım kapılarımı kapattımda desen yüzüne bakan olmaz... matbaada, daphanede sarayda odalarda çalışıyor diye :D .. hayat pahalılığın asli nedeni ...Gidin bakalım 1 kg domates alın kaç para... aaa yazlık meyva domates diyorsan, yazın kaç kg aldın salçanı yaptın :D kışlık dönemsel ürün mü artıyorsun ? yeşil baş soğanı 1 tl den alabilirsin :D ... Yaa... ben alışveriş yapmam TC de pek bilmem ama , halk kalabalığı bir yere gidiyorsa, peşinden gidip gidilen yeride gözlemlerim.... Hayattaki zamları görmek için TUİK den veri bekleyen lükt otomobilinde sonuçlara bakan değil, sarı çizmelerini giyip, ceketini sırtına alıp, şapkası başında, pazar yerini gezen yöneticiler lazım... Halk yaşantısından kopuk bir çöp sistem yönetiyoruz. Ekomi bakanını, pazarda yerinde gören var mı ???