E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez bankaları parasal genişlemeye mi gidecek?---

Merkez bankaları parasal genişlemeye mi gidecek?

Merkez bankaları parasal genişlemeye mi gidecek?
10 Aralık 2014 - 07:25 borsagundem.com

Tüm dünyada merkez bankalarının 2015'te teşviki azaltacağı yönünde beklentiler varken, bunun tam tersi gerçekleşebilir

Merkez bankalarının tüm dünyada 2015'te teşviki azaltacağını düşünüyorsanız, büyük ihtimalle yanılıyorsunuz.

Tam tersine, para politikasını belirleyenler 2015'te son 4 yılın en yüksek genişlemesine hazırlanıyor. Credit Suisse Group AG analistlerine göre önde gelen merkez bankaları önümüzdeki yıl 2014'e göre 3 mislinden fazla likidite sağlayacak.

ABD ve İngiltere merkez bankalarının tahvil alımlarını bitirmelerina rağmen, Andrew Garthwaite önderliğindeki stratejistler, en önemli 4 merkez bankalarının bilançolarının önümüzdeki sene yüzde 13 yani 1.3 trilyon genişlemesini bekliyor. Genişleme 2014'te yüzde 5 olarak gerçekleşmişti.

Analistler, Japonya Merkez Bankası'nın niceliksel genişleme ile bu tutarın 855 milyar dolarını teşkil edeceğini tahmin ederken, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) varlıklarını hedeflediği 1 trilyon euronun yarısı kadar artırmasını bekliyorlar. AMB hedefini tutturabilirse, küresel genişleme 1.9 trilyon dolar yani yüzde 1.8 olacak.

Danske Bank baş analisti Allan Von Mehren, benzer tahminlerde bulunuyor. Mehren'e göre 1.5 trilyon dolarlık artış 2011'den bu yana en yüksek seviyeye çıkılması anlamına gelecek ve aynı yılın bilanço seviyelerine bir geri dönüş olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)