E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkel sinirlendi: Herkes kurallara uysun---

Merkel sinirlendi: Herkes kurallara uysun

Merkel sinirlendi: Herkes kurallara uysun
16 Ekim 2014 - 10:59 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Euro Bölgesi'nin tüm üyelerinin mali kurallara uyması gerektiğini söyledi

Milano'da yapılacak AB-Asya zirvesi öncesinde Almanya Parlamentosu'nda konuşan Merkel, Avrupa'nın sürdürülebilir büyüme ve sağlam kamu finansmanını sağlamak için çabalarını güçlendirmesi gerektiğini, tüm üye ülkelerin mali kurallara bağlılık göstermeleri  gerektiğini bildirdi. 

 AB Komisyonu'nun AB Büyüme ve İstikrar Paktı'nın kredibilitesinin güçlendirilmesi için sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade eden Merkel, "Euro Bölgesi krizi henüz tam olarak çözülmedi. Tüm Euro Bölgesi üyeleri sürdürülebilir büyümenin sağlanması için mali kurallara sıkı sıkıya bağlı kalmalı. Almanya, büyüme ve mali konsolidasyonun birarada olabileceğini gösterdi" diye konuştu. 

 Avrupa'da genç işsizliğinin büyük bir endişe kaynağı olmaya devam ettiğini de ifade eden Merkel, böyle bir ortamda AB hesaplarındaki 6 milyar euro yardımın kullanılmamış olmasından üzüntü duyduğunu vurguladı. Merkel, AB liderleri olarak yatırım için en iyi hedefleri ve özel sektörün yatırım için mobilize edilmesini görüşeceklerini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)