E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaskeler çıkınca ruj satışları artmaya başladı---

Maskeler çıkınca ruj satışları artmaya başladı

Maskeler çıkınca ruj satışları artmaya başladı
20 Mayıs 2021 - 11:57 borsagundem.com

ABD’de maske kullanımında değişen şartlar kozmetik ürünlerini etkiledi. Ruj satışları % 80'den fazla arttı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York (CNN) Yüz maskeleri ve kapanmalar, pandemide dudakları büyük ölçüde gözden uzak tuttu. Bu, sonuç olarak geçen yıl ruj satışlarına büyük zarar verdi. Ancak makyaj malzemeleri üreticileri, daha fazla insanın aşılanması ve sosyal etkileşimlerin hızının artmasıyla birlikte temel kozmetik ürünlerinin kaderinin değişmeye başladığını söylüyor.

Perakendecilerdeki satış noktası verilerini izleyen pazar araştırma şirketi IRI'nin son rakamlarına göre, ABD’de ruj satışları, 18 Nisan'da sona eren dört hafta içinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre % 80'den fazla artarak 34,2 milyon dolara ulaştı. Hâlâ 40 milyon doları aşan salgın öncesi seviyelerin gerisinde kalsalar da hızlı bir yükseliş gözleniyor.

Ülkenin en büyük perakendecisi Walmart, CNN Business'a bir e-postada rujun tüm kozmetik segmentlerinde en iyi performans sergilediğini ve 30 Nisan'da sona eren son çeyreğinde ruj satışlarının göze çarptığını söyledi. Perakendeci, alışveriş yapanların maskenin içinde kolayca sürülen uzun süreli ve leke tutmayan rujların güçlü bir şekilde tercih edildiğini açıkladı. 

Maske politikasında yakın zamanda yapılan bir değişiklik de şirketlerin lehine işleyebilir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri geçen hafta, tamamen aşılanmış kişilerin, sağlık hizmeti ortamlarında, toplu taşıma araçlarında, okullarda veya hükümetlerin maskeye ihtiyaç duyduğu diğer alanlar dışında, içeride veya dışarıda maske takmak veya sosyal mesafe uygulaması yapmak zorunda olmadığını açıkladı.

The Estée Lauder Companies ile makyaj yeniliği, portföy ve ürün geliştirme küresel başkanı Sam Cheow, "Makyajdaki bu rönesansa son altı aydır hazırlanıyoruz" dedi. Cheow, yaza girerken dudaklarında turuncu, parlak pembeler, macenta ve mor gibi canlı tonlar görmeyi beklediğini söyledi. Ve tüm rujlar eşit yaratılmadığı için Cheow, ortaya çıkan en baskın ruj dokusunun "saten" ruj olduğunu söyledi. "Saten rujlar biz konuşurken patlıyor," dedi, biraz parlak, yüksek kapatıcı, yoğun renk tonlarını ima ederek "Yerler açılmaya devam ettikçe ve dışarı çıktığımızda, ruj anlık bir haz gibi, son 12 aydır almadığımız ve onu özlüyoruz” diye konuştu.

Fon yöneticilerinin yeni gözdesi özel sermaye

 

Tokyo Olimpiyatları'na katılacak resmi yetkili sayısı düşürüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)