E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTokyo Olimpiyatları'na katılacak resmi yetkili sayısı düşürüldü---

Tokyo Olimpiyatları'na katılacak resmi yetkili sayısı düşürüldü

Tokyo Olimpiyatları'na katılacak resmi yetkili sayısı düşürüldü
20 Mayıs 2021 - 08:26 borsagundem.com

Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi, turnuvaya diğer ülkelerden katılacak resmi yetkili sayısını 78 bine indireceğini açıkladı.

Japonya, artış gösteren Kovid-19 vakaları sebebiyle, ülkelerin ulusal spor federasyonları ile olimpiyat komitelerinden turnuvaya katılacak resmi yetkili sayılarını düşürmesini istiyor.

Kyodo ajansının haberine göre, Organizasyon Komitesi, Japonya dışından olimpiyatlara katılacak resmi yetkili sayısını daha önce planlanan seviyenin de altına çekecek.

Haberde, geçen yıl erteleme öncesi 180 bin seviyesinde beklenen resmi yetkili sayısının 90 bine indirileceği, salgının yayılmasının durdurulamaması halinde ise bu sayının daha da düşürüleceği şeklinde kamuoyuna yansıyan planlamalar anımsatıldı.

15 bin sporcunun katılması bekleniyor

Gelinen son aşamada Organizasyon Komitesi, turnuvaya Japonya dışından katılacak resmi yetkili sayısını yaklaşık 78 bine indirmeyi planlıyor. Olimpiyatları izleyecek gazeteci sayısı da düşürülecek.

Tokyo Olimpiyatları'na yaklaşık 15 bin sporcunun katılması bekleniyor.

Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

Beşiktaş şampiyonluk kupasını aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)