E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaManipülatöre 2.8 milyon TL ceza---

Manipülatöre 2.8 milyon TL ceza

Manipülatöre 2.8 milyon TL ceza
03 Ağustos 2017 - 08:09 borsagundem.com

Amerikan borsasında gizli hesaplarla hisse senetleri üzerinde oynayan Joe Yiu Cheung adlı manipülatörün işlemleri ortaya çıktı. Cheung, SEC’in kestiği cezayı kabul etti

BORSAGUNDEM.COM

Amerikan SPK’sı SEC uzmanları, Birleşik Amerikan Petrol Şirketi'ni (UAPC) denetleyen Joe Yiu Cheung'un dolandırıcılığını ortaya çıkardı. SEC’e göre, Cheung dolandırıcılığını saklamak için çoğunlukla yurtdışı banka ve aracılık hesapları ağını kullandı. Buna ek olarak, UAPC hisse senedinin hızla büyüyen mülkiyetini kamuya açıklayacak gerekli raporları sunmadı.
SEC'nin New York Bölge Ofisi Direktörü Andrew M. Calamari, "Yatırımcıları manipülatörlerden korumakta kararlıyız. Bu durumda, Cheung'u hisse senedi işlemlerinin arkasındaki adam olarak ortaya çıkarmak için gerekli kanıtları elde etmek için çok sayıda makamla birlikte çalıştık" dedi.
Kanada ve Hong Kong'da yaşayan Cheung, SEC'in suçlamalarını ne kabul etti ne de reddetti ancak 542,498 dolara ek olarak 94.131 dolar faiz ve 150.000 ceza ödemeyi kabul etti.

800 bin dolar 3.50 TL seviyesinden çevrildiğinde 2.8 milyon TL rakamı ortaya çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)